Mirko8:Gauja
3 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Mirko8:Gauja
ostsin siis ka omale ära gauja.ei andnud enne ikka rahu,kui olemas selline masin.
plaani sellest originaali teha pole,vaid lihtsalt silmailuks restaureerin ära selle.aga kõigepealt tuleb selleks aeg leida..
aga tahaks teada,kus näeb seda aastaarvu,et millal tehti?sadula all raamil on mingid numbrid,aga paksu värvi all..(kui need muidugi õiged on)
kuid mis põhiline,on see,et raam pole kõver ega mõlke sees.seega väga suurt metalli tööd ei oota,kuid pahteldamist kõvasti,eriti tagumine porilaud,kuna selles korralik roosteuss sees.
ja nüüd hiljuti sain teada,et saan ka oma gaujale originaal veljed ja korraliku gauja sumbuti sõbralt,mis on väga hea,kuna neid pole eriti kusagilt saada:x
ja kapis ootab ka üks korralik d5 mootor,mis saab tulevikus gaujale peale panna
mõned pildid ka muidugi:
http://fotoalbum.ee/photos/mirko8/103604741/
plaani sellest originaali teha pole,vaid lihtsalt silmailuks restaureerin ära selle.aga kõigepealt tuleb selleks aeg leida..
aga tahaks teada,kus näeb seda aastaarvu,et millal tehti?sadula all raamil on mingid numbrid,aga paksu värvi all..(kui need muidugi õiged on)
kuid mis põhiline,on see,et raam pole kõver ega mõlke sees.seega väga suurt metalli tööd ei oota,kuid pahteldamist kõvasti,eriti tagumine porilaud,kuna selles korralik roosteuss sees.
ja nüüd hiljuti sain teada,et saan ka oma gaujale originaal veljed ja korraliku gauja sumbuti sõbralt,mis on väga hea,kuna neid pole eriti kusagilt saada:x
ja kapis ootab ka üks korralik d5 mootor,mis saab tulevikus gaujale peale panna
mõned pildid ka muidugi:
http://fotoalbum.ee/photos/mirko8/103604741/
mirko8- Kasutaja
- Postituste arv : 83
Registration date : 03/12/2011
Re: Mirko8:Gauja
Raami numbri (see sama, mis sadula toru peal) viimased kaks numbrit on tootmisaasta. Kui saladus pole, siis palju sellises seisus asja hind ka oli?
Kauri- Moderaator
- Postituste arv : 141
Registration date : 04/11/2008
aitäh.
no mina sain selle raami 30 euroga.minumeelest normaalne sellise raami kohta.
muud juttu ka:
laiali lammutamisel avastasin,et tagumine porilaud kinni keevitatud raami külge.üritan mingi rauasaega sinna vahele pugeda,ja vaikselt ilusti lahti lõigata,kuna relakas ei mahu sinna..
ja ees laagri kaussides ei leidnud ma ühtegi laagrit.. see on õnneks väike mure.
kuid jah,tööd on talvel selle kallal ikka väga palju,peaks mainima.kõik talveõhtud ära broneeritud,selline tunne
no mina sain selle raami 30 euroga.minumeelest normaalne sellise raami kohta.
muud juttu ka:
laiali lammutamisel avastasin,et tagumine porilaud kinni keevitatud raami külge.üritan mingi rauasaega sinna vahele pugeda,ja vaikselt ilusti lahti lõigata,kuna relakas ei mahu sinna..
ja ees laagri kaussides ei leidnud ma ühtegi laagrit.. see on õnneks väike mure.
kuid jah,tööd on talvel selle kallal ikka väga palju,peaks mainima.kõik talveõhtud ära broneeritud,selline tunne
mirko8- Kasutaja
kriipisin numbrid puhtaks,ja sain teada,et gauja tehtud 1963 ndal aastal,ehk siis see aasta saab/sai 50 aastaseks..
mirko8- Kasutaja
tervist üle pika aja.
koolikõrvalt hakkasin siis gaujat ehitama üle pika aja.
kuna mul on nädalas ainult 1-2 päeva aega seda ehitada,siis see projekt võib päris pikaks venida..
aga see selleks.
üleeelmine reede lammutasin raami täiesti laiali,ja saagisin sõna otsemas mõttes tagumise porilaua raami küljest lahti.muud midagi,ainult kõvasti viilida nüüd ja pahteldada.
ja eelmine reede-laupäev kulus mul raamilt ja paagilt värvi maha nühkimisele.
http://fotoalbum.ee/photos/mirko8/104715985/
värvi alt aga leidsin väikseid keevituskohti,mis mulle rahu ei anna.plaan need viiliga ilusaks teha..
ja paak tahab oma pool kilo pahtlit,selline tunne.
see reede siis väike plaan lihvipaberiga raam ja paak üle käia ilusti,ning pahteldada.
loodan,et tuleb ilus töö.ja äkki õnnestub siis laupäev äragi kruntida.
aga jaa,hoian teid kursis gaujaga toimuvast.
tervitades:mirko
koolikõrvalt hakkasin siis gaujat ehitama üle pika aja.
kuna mul on nädalas ainult 1-2 päeva aega seda ehitada,siis see projekt võib päris pikaks venida..
aga see selleks.
üleeelmine reede lammutasin raami täiesti laiali,ja saagisin sõna otsemas mõttes tagumise porilaua raami küljest lahti.muud midagi,ainult kõvasti viilida nüüd ja pahteldada.
ja eelmine reede-laupäev kulus mul raamilt ja paagilt värvi maha nühkimisele.
http://fotoalbum.ee/photos/mirko8/104715985/
värvi alt aga leidsin väikseid keevituskohti,mis mulle rahu ei anna.plaan need viiliga ilusaks teha..
ja paak tahab oma pool kilo pahtlit,selline tunne.
see reede siis väike plaan lihvipaberiga raam ja paak üle käia ilusti,ning pahteldada.
loodan,et tuleb ilus töö.ja äkki õnnestub siis laupäev äragi kruntida.
aga jaa,hoian teid kursis gaujaga toimuvast.
tervitades:mirko
mirko8- Kasutaja
Mul sõber selline suur vanakraami sõber ning käisin oma Rigaga tal külas. Hädaldasin samuti et paak jube mõlkis ja et tuleks vist hoopis ära visata. Selle peale tegi ta hoopis triki. Sulges mingi imevidinaga paagi korgi augu hermeetiliselt ning kruvis bensu kraani auku kompressori vooliku. Trikk oli ka veel selles, et enne tinutas ühe prao kinni ning valas enne survestamist paagi vett täis. Ja siis kui surve kasvas käis paar plõksu ja paak oli kohe paarist kilost pahtlist prii.
Vesi paagis omab väga olulist funktsiooni sellise protseduuri juures. Esiteks näitab lekke kohad ära ning teiseks, kuna vesi ei ole kokkusurutav, siis õnnetuse korral, kui paak peaks rebenema vms juhtuma, ei toimu jõulist plahvatust sest paagis on väga vähe energiat kokkusurutud õhu näol. Ehk ohutu.
Vesi paagis omab väga olulist funktsiooni sellise protseduuri juures. Esiteks näitab lekke kohad ära ning teiseks, kuna vesi ei ole kokkusurutav, siis õnnetuse korral, kui paak peaks rebenema vms juhtuma, ei toimu jõulist plahvatust sest paagis on väga vähe energiat kokkusurutud õhu näol. Ehk ohutu.
totsent- Kasutaja
- Postituste arv : 192
Registration date : 17/06/2012
tervist.
kahjuks ei saanud see nädalavahetus midagi teha,kuna elan maal ja vaja sügis-töid teha..
aga totsent-i abinõu:
hmm,peaks täitsa järgi proovima,kui tõesti nii saab,kuna kompressor mul olemas.
aitäh vihje eest.
kahjuks ei saanud see nädalavahetus midagi teha,kuna elan maal ja vaja sügis-töid teha..
aga totsent-i abinõu:
hmm,peaks täitsa järgi proovima,kui tõesti nii saab,kuna kompressor mul olemas.
aitäh vihje eest.
mirko8- Kasutaja
tervist üle pika aja.
sain siis see nädalavahetus vähe gauja kallal ka nokitsetud.
kõigepealt võtsin viili kätte,ja hakkasin ühte keevituskohta vms maha viilima.kohe palju ilusam,kui valmis sai
ja veel sain reedel kaubale ühe inimesega,kellel gauja velg oli,pidurid kõik küljes.2 kodarat on lahti,kõik teised sirged ja ilusti.ja kroom ka paljudest kohdadest maas.
ja veel lammutasin esihargi laiali.esiamordi mutrid olid ka nii kinni,et kui üritasin keerata,siis pidi polt pooleks minema.andsin vähe kuuma,ja hõõrusin traatharjaga puhtaks,ning kerge õli ka vahele,ja nagu uus tuli lahti
ja aega jäi üle,ning kodus ei olnud enam kompressorit,ning jäin pahtlile kindlaks ja pahteldasin paagigi ära.järgmine nädalavahetus saab ära lihvida ja uus pahtel peale kanda.
sain siis see nädalavahetus vähe gauja kallal ka nokitsetud.
kõigepealt võtsin viili kätte,ja hakkasin ühte keevituskohta vms maha viilima.kohe palju ilusam,kui valmis sai
ja veel sain reedel kaubale ühe inimesega,kellel gauja velg oli,pidurid kõik küljes.2 kodarat on lahti,kõik teised sirged ja ilusti.ja kroom ka paljudest kohdadest maas.
ja veel lammutasin esihargi laiali.esiamordi mutrid olid ka nii kinni,et kui üritasin keerata,siis pidi polt pooleks minema.andsin vähe kuuma,ja hõõrusin traatharjaga puhtaks,ning kerge õli ka vahele,ja nagu uus tuli lahti
ja aega jäi üle,ning kodus ei olnud enam kompressorit,ning jäin pahtlile kindlaks ja pahteldasin paagigi ära.järgmine nädalavahetus saab ära lihvida ja uus pahtel peale kanda.
mirko8- Kasutaja
mirko8- Kasutaja
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1