Õli/bensiini segamise kalkulaator !
+6
oldmoped
Aloke
urmet48
Raiks
viljovalk
guits
10 posters
Vanaisa Vokk :: Muu :: Lingid
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
Re: Õli/bensiini segamise kalkulaator !
Kõige tavalisem et võtad 10 liitir kütust ja kallab sinnaa õli paar dl ja niipalju kui sa õli paned(detsiliitrites) nii palju protsentine se seos tuleb.
viljovalk- Kasutaja
- Postituste arv : 90
Registration date : 24/07/2010
Mida sa siin jahud -.- Kõige tavalisem varjant on sõita saeseguga, ehk siis 1 liitrile bensiinile läheb 25ml sae õli.
5L:200ml
Maakeeli 25 liitri bensiini kohta 1 liiter õli. vene tehnikale normaalne. Muiduli on ka teisi segamisvahekordi. Jawale panen 1:50
Maakeeli 25 liitri bensiini kohta 1 liiter õli. vene tehnikale normaalne. Muiduli on ka teisi segamisvahekordi. Jawale panen 1:50
urmet48- Moderaator
- Postituste arv : 539
Registration date : 24/03/2009
No ma ei tea täpselt võrrile aga mu teise mopeediga teen sedasi nagu mu eelmises postituses on kirjas.
viljovalk- Kasutaja
võrrile on mul 100ML õli 1L bensiinile ja probleeme pole siiamaani olnud... kasutan tavalist olerexist ostetud 2T mootori õli.
Aloke- Kasutaja
- Postituste arv : 75
Registration date : 10/01/2011
Aloke kirjutas:võrrile on mul 100ML õli 1L bensiinile ja probleeme pole siiamaani olnud... kasutan tavalist olerexist ostetud 2T mootori õli.
1:10
oldmoped- Moderaator
- Postituste arv : 428
Registration date : 05/07/2009
Küünalt ei tahma ära nii õlise seguga? Pigem pane natuke rohkem kui ette nähtud aga 100ml ühe liitri kohta ju ilmselge liialdus. Kui mul võrr oli, tegin segu 1:30 ja sõitsin nii ikka mitu aastat, oleks veelgi sõitnud aga tulid teised huvid...
viskoossus- Kasutaja
- Postituste arv : 113
Registration date : 10/12/2008
noo maitea... selle 1:10 seguga mul juba niigi talvel käis ratas all ringi ja 15CM lumest kiirendas üle. täisgaasiga lasta ei kannatanud, tee oli hüplik. aga kurvides ikka tõmmas pead kuklasse kui andsin
Aloke- Kasutaja
Andsid mida? Jalgadele valu? Selline kütusesegu tossab nii mis hirmus ju.
urmet48- Moderaator
agaokeeii, mis segu ma siis teen? 1:25 või midagi?
Aloke- Kasutaja
ma arvan et 1:30 või idagi sellist
viljovalk- Kasutaja
Tossamine on ju lahe, minuarust .
jukuftw- Kasutaja
- Postituste arv : 289
Registration date : 13/12/2009
Normaalne on tänapäevase spetsiaalse 2t seguõliga segu vahekord 1:40-1:50 (muide, näiteks osadel paadimootoritel spetsõliga ka 1:100).
Sealt edasi ei muutu mittemidagi enam paremuse poole vaid ainult läheb mootori töö halvemaks. igasugused imelikud segunormid a'la 1:15-1:25 on pärit aegadest, kui ei olnud olemas spetsiaalseid seguõlisid vaid küttesegu tegemiseks kasutati tavalist mootoriõli, millest enamus määrimise asemel aga lihtsalt ära põles.
Oma kangete segude puhul arvestage ka sellega, et see õli ülejääk peab ju kuhugi ka omadega jõudma ja siis pärast imestate, et miks leegitorud ja summutid igasugust paksu paska täis on ja gaasid enam korralikult ei mahu liikuma. Lisaks see, et mootor töötab ikkagi bensiini, mitte õliga ja selliste hirmsate 1:10-1:25 segude puhul on selle võrra ka selle küttesegu töö- ja põlemisomadused halvemad.
Sealt edasi ei muutu mittemidagi enam paremuse poole vaid ainult läheb mootori töö halvemaks. igasugused imelikud segunormid a'la 1:15-1:25 on pärit aegadest, kui ei olnud olemas spetsiaalseid seguõlisid vaid küttesegu tegemiseks kasutati tavalist mootoriõli, millest enamus määrimise asemel aga lihtsalt ära põles.
Oma kangete segude puhul arvestage ka sellega, et see õli ülejääk peab ju kuhugi ka omadega jõudma ja siis pärast imestate, et miks leegitorud ja summutid igasugust paksu paska täis on ja gaasid enam korralikult ei mahu liikuma. Lisaks see, et mootor töötab ikkagi bensiini, mitte õliga ja selliste hirmsate 1:10-1:25 segude puhul on selle võrra ka selle küttesegu töö- ja põlemisomadused halvemad.
oldmoped- Moderaator
jukuftw kirjutas:Tossamine on ju lahe, minuarust .
Mis seal lahedat on, tahmab ära kõik ja õli on ka igalpool, vabandust OT
Noo, mootor kokku ei jookse sul 1:50 seguga? See pole tavaline võrr, seal on sportkolb sees ja treitud silindripea.
Aloke- Kasutaja
Latsekene, uuri natukene, mis õlidega ja mis vahekorras sõidavad päris võidusõidumasinad - näiteks 2t 125cc krossi ja ringrajarattad... ja hakka siis edasi rääkima, et sul niikuri võrr, et vaja ikka rohkem määrida ja äkki veel vingema oktaanarvuga lennuki või võidusõidubensiini ka.
Lisaks palun valgusta mind lolli, et mis krdi pärast peaks natukene suurendatud surveastme ja 1 rõngaga kolvi kasutamise puhul (nagu Sinu mootoriga tehtud on) masina õlivajadus märgatavalt suurenema?
Lisaks palun valgusta mind lolli, et mis krdi pärast peaks natukene suurendatud surveastme ja 1 rõngaga kolvi kasutamise puhul (nagu Sinu mootoriga tehtud on) masina õlivajadus märgatavalt suurenema?
oldmoped- Moderaator
Ma ausalt öeldes ei tea, ma lihtsalt küsisin. Ma ei ole väga kogenud veel sel alal ja üritan rääkida sõna sekka aind nendes kohtades, kus ma midagigi tean. Neid asju, mida ma väga ise ei mõika, küsin ma teistelt.
Aloke- Kasutaja
Tavaliselt vajab mopeed õlisemat segu siis kui on täielikult tuunitud mootor et ta korralikult määriks 2 taktilisel mootoril ag nii sama lihtsalt sport kolvil sobib natukene kangeb segu mitte nüüd ainagi 1;10 vaid norm 1;30 segu muidu ainult õli raiskamist
viljovalk- Kasutaja
viljovalk kirjutas:ag nii sama lihtsalt sport kolvil sobib natukene kangeb segu mitte nüüd ainagi 1;10 vaid norm 1;30 segu muidu ainult õli raiskamist
Misasi on sportkolb ja mis põhjusel peaks selle kasutamine õlirikkamat segu nõudma?
oldmoped- Moderaator
No natukene kergemaks tehtud kolb et paremad kiirused saada aga ma ei usu et võrrile sellist kolbi kunagi tehtud on see on juba teiste foorumit teema.
Teadmiseks et kui on sport kolb ja suuremaks puuritud kui algu pärane silinder on siis lahja segu enam ei sobi vaid tuleb umbes 10 ml rohkem õli panna et segu oleks sobiv.
Teadmiseks et kui on sport kolb ja suuremaks puuritud kui algu pärane silinder on siis lahja segu enam ei sobi vaid tuleb umbes 10 ml rohkem õli panna et segu oleks sobiv.
viljovalk- Kasutaja
Kütuse segu rikkus ei tähenda mitte suuremat õlikogust bensiini segamisel Kergemaks tehtud kolb ei ole mitte ühestki otsast sportkolb. Vähemalt selles mõttes, mis sina räägid.
urmet48- Moderaator
Nagu ma aru saan, siis liiga palju õli pannes võrr ei käivitu?
jukuftw- Kasutaja
Ahh, mis jutt. Kui võrrile paned rohkem õli, siis tossab rohkem, ja enamus õlist ei suuda ära põleda, seega hakkab sumbutaja filtrite külge see õli kinnituma. Siis jahh võrr ei käivitu, kui sa paned õli rohkem, kui bensiini.
Ma mõtlesin et liiga palju õli, nagu tavalisest rohkem kogus.
jukuftw- Kasutaja
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
Vanaisa Vokk :: Muu :: Lingid
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2