Vanaisa Vokk
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Abimootoriga jalgratas.

3 posters

Go down

Abimootoriga jalgratas. Empty Abimootoriga jalgratas.

Postitamine by Kevin68 Laup Mai 30, 2009 12:45 am

Täna märkasin enda maja ligidal kinni peatatud Golfi mille järgi seisis politseiauto. Otsustasin asja siis veelkord üle küsida, lubati minuga rääkida siis kui nad on paberimajanduse lõpetanud. Küsisin nende käest, kui mopeedil on nähtud orginaalis eraldi kett ülekandega pedaalajam, kas siis võetakse see arvesse kui abimootoriga jalgrattana? Loeti ette järgnev liiklus eeskiri :

"Jalgratas on pedaalajamiga sõiduk, mida liigutab inimese jala lihas. Jalgrattal võib olla ka mootor."

Seega vastasid nad jaatavalt, ning kuna mu sääreväristaja seisis parajasti maja ees, näitasin seda neile ning nad mainisid ainukesteks märkusteks signaali ning tagutule mitte tõõtamise. Signaaliks võib asetada jalgratta kella. Samuti ei pea kandma abimootori jalgrattaga kiivrit kuid vajalikud on jalgratta load.

Seega, kui politsei kinni peatab ning seda koha üldse uskuda ei taha, siis lugege talle see seadus ette. Või kui nad seda ka uskuda ei taha, siis võivad seda Hiiumaa politseid kinnitada! Razz

Kevin.
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Postituste arv : 1084
Registration date : 04/11/2008

http://www.vanaisavokk.forumotion.com

Tagasi üles Go down

Abimootoriga jalgratas. Empty Re: Abimootoriga jalgratas.

Postitamine by kuivati Laup Mai 30, 2009 3:04 am

Võt nii asi ongi. Kui kinni peetakse, siis ütlete, et seadus on selline. Hiiumaa politseil pole ka midagi kinnitada. Kui trahvi saate vms, siis asi kohtusse ja kahjutasusi nõudma.

kuivati
Moderaator
Moderaator

Postituste arv : 258
Registration date : 15/11/2008

Tagasi üles Go down

Postitamine by canyondrift Laup Mai 30, 2009 8:46 pm

Tegelikult on asi vägagi kahepoolne. Kas võrr kui pedaalajamiga nn abimootoriga jalgratas on ikka abimootoriga jalgratas või mitte. Minu arvamuse kohaselt pole. Sest jalgrattaid mida ma näinud olen, millel on isegi mootor omavad ainult elektrimootorit, mis aitavad rattasõitjat minimaalselt, ehk siis kas sirgel teel või langul, mäest üles peab juht ise vaeva nägema.
Ma usun, et iga politseinik, kes võrri näeb, ütleb et see on mopeed, kuna tal on külaldki mopeedilähendane väljanägemine, esituli, tagatuli, pikk summuti ja raam vastavalt kõigele sellele nagu RIGA 13 tuli tehasest just välja nii. Tegelikult see pedaalajam eriti sõita ei kannata, sa väsid kõvasti ära kui sellega pikemalt sõitma peaks ja proovi sa seletada politseile, et sõitsid ~45km/h jalgrattaga mis teeb häält ja juht isegi ei liiguta oma koibi selle jasok, et see edasi liiguks. Niiet, minu arvates on iga D mootorit kandev masin mopeed ja mina sõidan ikka mopeedile vastavate eeskirjade järgi.
Ja kui ikka sõitma lähete, siis kiivrid pähe, ükskõik on see sul abimootoriga jalgratas või on ta sul mopeed. Oma pealuu on ikka kaitsmist väärt, kui ruttu teisse ilma ei soovi minna.
canyondrift
canyondrift
Moderaator
Moderaator

Postituste arv : 289
Registration date : 16/11/2008

http://canyondrift.deviantart.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Laup Mai 30, 2009 9:04 pm

Jah, kiivrit kandma ei pea kuid oma ohutuse mõttes pange ennem ikka kiiver pähe kui sõitma lähete. Minul on see õnneks juba nii välja kujunenud, et kui ma sääreväristaja välja toon keldrist, panen juba keldris kiivri pähe kuna ei viitsi pärast enam keldri tagasi kiivri järgi minna. Very Happy Näiteks sõidab siin Käinas ringi üks uuem naiste jalgratas, millel on peal mootor, esialgu jääb mulje nagu see oleks elektrimootor. See on peaaegu hääletu ning üsna väike. Kuid tegu on siiski bensiini mootoriga ning aretab see kiirust umbes 30 km/h. Aga mina sõidan vahelduva eduga sääreväristajaga 45 km/h, kuna koguaeg gaas põhjas lasta on minu arust sääreväristajale "ebakasulik". Tavaliselt jääb see kiirus mul ikka 35-40 km/h vahele. Abimootor ongi ju mõeldud väntamisele abistamiseks, kui Sa näiteks väntamisest väsid liikled edasi abimootori abil. On ju ka jalgratastel esi ning tagutuli ning tõõtavad tuled on jalgratastel pimedas nõutud. Ja no kes viitsikski enam vändata, kui jalgrattal on mootor peal. Pigem kasutatakse väntasi kohalt ära minemiseks. Ei oska õelda, mida iga politseinik arvata võib kuid konkreetsed politseid loetlesid ette mis mul vaja on ning ütlesid, et võin siis liiklusesse asuda. Tundus et too mees politseinik jagas vähe sääreväristajatest kuna teadis mulle õelda, kus lähim motopood on jne. Ning ma ju küsisin, kui mopeedil on eraldi kett ülekandega vändasüsteem, kas siis loetakse see eraldi abimootoriga jalgratta alla? Vastus kõlas jaatavalt ning rohkem probleeme ei tohiks selle koha pealt olla.

Rõhutan, et nii jalgrattal kui ka abimootoriga jalgrattal peab olema tõõtavad tuled, pidur ( vajadusel ka käsi pidur, kuid seda ei ole igal sõiduriistal orginaalis ette nähtud niiet ei ole seda kõigil vaja ) signaalkell ning alati andke käega märku, kui te hakkate kuskile poole pööret sooritama või peatuma ning kandke kiivrit. See kõik on teie enda ohutuse nimel.

Kevin.

Viimati muutis seda Kevin68 (Laup Mai 30, 2009 10:48 pm). Kokku muudetud 1 kord (Muutmise põhjus : Kirjavead.)
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Postituste arv : 1084
Registration date : 04/11/2008

http://www.vanaisavokk.forumotion.com

Tagasi üles Go down

Postitamine by canyondrift Nelj Juun 04, 2009 4:26 am

Nii.. Saatsin politseiametisse kirja...

Hr ******* *******

Austatud härra ******

Täname meie poole pöördumast ning vastuseks selgitame järgmist, et Liikluseeskirja kohaselt:

(12) Jalgratta all mõistetakse vähemalt kaherattalist sõidukit, mis liigub sellega sõitva(te) inimes(t)e lihasjõul; sellel võib olla ka mootor. Termini all ei mõelda puudega inimese ratastooli.

(28) Mopeedi all mõistetakse tulenevalt «Liiklusseaduse» lisast 1 kahe- või kolmerattalist sõidukit, mille sisepõlemismootori töömaht ei ületa 50 cm3 ja valmistajakiirus ei ületa 45 km/h.

Seega on jalgratas vähemalt kaherattaline liiklusvahend mis liigub edasi sellega sõitva(te) inimes(t)e lihasjõul; sellel võib olla ka mootor. Seega jalgratta puhul on tegemist liiklusvahendiga millisel on primaarne edasiviiv jõud inimes(t)e lihasjõud ja lisaks võib olla mootor.

Mopeedi puhul on primaarne sõidukit liigutav jõud sisepõlemise mootor mille töömaht ei ületa 50 cm3 ja valmistajakiirus ei ületa 45 km/h. Samuti ei ole mopeedil võimalust kasutada sõiduki liigutamiseks pikemaajaliselt inimese lihasjõudu.

Seega Teie päringus toodud näide Riga 13 puhul on tegemist abimootoriga jalgrattaga. Tootja on sellel mudelil ette näinud sõiduvahendi liikumiseks ka inimese lihasjõul.

Seega kui sõiduk liigub primaarselt inimes(t)e lihasjõul on tegemist jalgrattaga ja kui mootori jõul siis mopeediga.

Mootoriga kahe-, kolme- ja neljarattaliste sõidukite kategooriad leiab aadressilt: http://www.ark.ee/atp/index.php?id=52658

Lugupidamisega

Tarmo Miilits

Liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna

politseidirektor

Riho Tänak 612 3256; riho.tanak@politsei.ee
canyondrift
canyondrift
Moderaator
Moderaator

Postituste arv : 289
Registration date : 16/11/2008

http://canyondrift.deviantart.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine by Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles

- Similar topics