Vanaisa Vokk
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Riga 12

2 posters

Go down

Riga 12 Empty Riga 12

Postitamine by sanzz Püh Nov 09, 2008 6:18 am

Tegemist on siis tõelise vanaisa vokiga, sest sellega sõitis vanaisa päris kaua. Igatahes leidsin mina selle Riga 12 mopeedi meie puukuurist. Tegelikult leidsin ainult tema raami, sest ta oli millegi pärast täiesti juppideks lahti võetud. No kohe mitte kui midagi polnud küljes! Smile . Vist 2002 aasta jõulude paiku hakkasin juppe otsima - vanaisa ütles, et kõik jupid peaksid olemas olema, aga ta ei mäletanud kus miski täpselt on. Kõigepealt leidsin mootori, rattad olid käru all kasutuses, nii et need pidime küla pealt ostma, pidurid leidsin ühel õhtul küttepuude hulgast, trossid ja muu pudi padi vedelesid ka mööda majapidamist laiali. Mootor sai lahti võetud ja puhastatud, ainuke probleem tekkis veohammasratta ehk tähikuga, sest see oli kadunud nagu tina tuhka. Selle hammasratta taga seisis projekt päris mitu nädalat. Muidu oleks võinud ju poest osta, aga juba siis enam ei müüdud vanade mopeedide osasid - uuem istus võlli otsa, millel 12 nuuti, minu Rigal oli vist 13 nuudiga. Samuti erinesid ka hammaste arvud, vanemal oli 1 hammas vähem ja seega ülekanne veits teise jõuga. Peale pikki otsimisi sai lõpuks mingi junn leitud, hambad peaaegu kulunud, aga see töötab põhimõtteliselt siiamaani Very Happy . Nii ma siis istusingi seal üksi ja õlitasin trosse.

Käima saamisega oli ka hirmus jama - kastitäiest leitud süütepoolidest ainult 1 töötas, lisaks ujutas karbuss hirmasti üle. Aga nii nende asjadega on - mida rohkem jama nendega, seda rohkem sa pärast neid naudid. Siiamaani töötab ilusti, probleemiks ongi vaid tagavaraosade kättesaadavus. Nii kolb, keps, silinder ja kes veel teab mis asjad on kaubandusest ammu kadunud. Nii et kui tal midagi peaks juhtuma, siis on kõik. Vahepeal isegi leiutasin talle Java bensupaagi peale, aga 49cc- ne mootor ei jõudnud 20 liitrit bensiini vedada. Summuti on ka välja vahetatud, sest originaal oli liiga äpu välimusega. Praegu küljes vist Dnepri sumpa. Lisatuled kuidagi hädiselt põleksid, aga voolu neile eriti enam ei jätku. Kiirust võtab välja 50 km/h nagu lubatud. Võib-olla nüüd järgmisel suvel teen välimuse ilusamaks.

Järgmine nädal ehk saan oma teise vanaisa voki ka siia üles pandud - võrr, millel D5 mootor. Ehk liiklusvahend millega liiklesid vanasti mu vanaisa ja vanaema, enne kui vanaisa juhtus nägema kuidas mu vanaema sellega Põltsamaal liiklust traumeeris. Selle võrriga kimasin ka mina enne kui mopeedi valmis sain, aga praeguseks siis selline liiklusvahend - RIGA 12.
Kvaliteetsemad pildid ja tehnilised andmed tulevad hiljem....

-PILDID

Viimati muutis seda reymo1995 (Laup Jan 03, 2009 9:42 am). Kokku muudetud 2 korda (Muutmise põhjus : Lisasin piltide lingi, sest pildid ei töödanud)

sanzz

Postituste arv : 1
Registration date : 06/11/2008

Tagasi üles Go down

Riga 12 Empty Re: Riga 12

Postitamine by Kevin68 Püh Nov 09, 2008 6:24 am

Tundub huvitav projekt olema! Kahjuks minul neid pilte ei taha näidata. Igastahes edu sulle selle masinaga. Smile
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Postituste arv : 1084
Registration date : 04/11/2008

http://www.vanaisavokk.forumotion.com

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Püh Nov 09, 2008 6:29 am

Nüüd näen pilte, aga miks siis orginaali ei jäta? Pane orginaal sumps ning eemale need Riga-5 ( 7 ) tuled sealt esihargi küljest. Laughing
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Postituste arv : 1084
Registration date : 04/11/2008

http://www.vanaisavokk.forumotion.com

Tagasi üles Go down

Postitamine by Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down