Gauja ajalugu.
4 posters
Vanaisa Vokk :: Muu :: Ajaloonurk
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Gauja ajalugu.
Esimeste mudelite tootmist alustati 1961. aastal, kus need hakkasid varem toodetud jalgrattale paigaldatavate abimootorikomplektide ees suurt populaarsust koguma. Masina jõuallikaks oli 2-taktiline mootor Д4, võimsusega 1 hobujõud. Hilisematel mudelitel ka Д5, mis esimesega võrreldes oli veidi võimsam ja töökindlam. Magneetost puudus väljavõte tuledele, esivalgustus kompenseeriti tavalise jalgrattadünamo pealt. Gauja eelisteks tavalise mootorjalgratta ees oli esivedrustus, mis muutis viletsal teel sõitmise mugavamaks ja turvalisemaks. Uuematel Gauja mudelitel, mille tootmist alustati 1963, oli laiem juhtraud ning raamitugevdused. Gauja mõlemad veljed olid 26-tollise mõõduga ja trummelpiduritega. Mootori ülekanne tagarattale toimus tavalise jalgrattaketi abil. Aparaadi maksimaalne kiirus sirgel teel oli kuni 40 km/h ja ühest paagitäiest, mille maht oli 2,2 l jätkus ligi 150 km läbimiseks.
Kevin.
Kevin.
Re: Gauja ajalugu.
Gauja mõlemad veljed olid 26-tollise mõõduga ja trummelpiduritega..... on ainult esimene
guits kirjutas:...ja trummelpiduritega..... on ainult esimene
Siiski - nii ees kui taga on trummelpidurid. Mõtle!
indrek- Kasutaja
- Postituste arv : 49
Registration date : 20/06/2009
näita mulle trummel piduriga jalgratta tagaratast? http://www.mois.ee/tmp/gauja_15.jpg
Kui sa tähelepanelikult jälgid, siis vasaku raamipoole küljes on see kõrv, sama mis vene jalgratastelgi. Töötab täpselt samamoodi nagu jalgratta puhul, tagurpidi vändates.guits kirjutas: näita mulle trummel piduriga jalgratta tagaratast? http://www.mois.ee/tmp/gauja_15.jpg
Rigade tagajooksud ongi "Torpedo" täpsed koopiad. "Torpedo"-tüüpi rummude piduriosa liigitub aga trummelpidurite alla Vähemalt mujale on neid raske liigitada. Trumliks on vabajooksu kest, mille vastu surutakse vaskkattega, klotsi ülesannet täitev silinder. Tõsi, selle ehitus ja lülitusviis on palju erinev Gauja esirattal kasutatavast.guits kirjutas:Asohh, mina arvasin ,et see on "torpeedo"tüüpi tagajooks
indrek- Kasutaja
- Postituste arv : 49
Registration date : 20/06/2009
Vanaisa Vokk :: Muu :: Ajaloonurk
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1