jukuftw - Kokukas, Aist MMB3, 1981.
+6
hall kass
Danielikokukas08
indrek06
Raiks
viskoossus
jukuftw
10 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
jukuftw - Kokukas, Aist MMB3, 1981.
Tervist kõigile! Sain siis ühe kokuka juurde. Tegemist on 1981a. valminud rattaga nimega Aist. Raaminumber on 28141381. Ratta sain seekord tänu sugulastele. Käisin 4. juunil sugulase sünnipäeval, ning hakkasime ratastest rääkima. Siis mainis ta, et kui ta oma isaga mesilasse sõidab, siis on teepeale alati jäänud üks vanarauahunnik, mille najal seisis üks ratas. Sa siis räägitud, et kui nad järgmine kord lähevad mesilasse, tooksid ära. Kui nad läksid mesilasse, küsisid nad omanikult luba, ning luba oli antud, ratas UAZ'i kasti ja minek. Kui nad minu juurde jõudsid, siis oh üllatust mulle, ratas on Aist. Tänasin neid väga, raha nad ei tahtnud, ning viisin ratta kuurialla. Ratta sain kätte eile. Täna olen juba ratta suht laiali võtnud. Paremaid juppe kavatsen võtta teiselt Aistilt.
Ratas ise on rohelist värvi, veljed on erinevad, väliskummid ka, siselohve polnudki.Tehaseembleem on ilusti alles.
Mõned pildid ka:
Juku.
Ratas ise on rohelist värvi, veljed on erinevad, väliskummid ka, siselohve polnudki.Tehaseembleem on ilusti alles.
Mõned pildid ka:
Juku.
jukuftw- Kasutaja
- Postituste arv : 289
Registration date : 13/12/2009
Re: jukuftw - Kokukas, Aist MMB3, 1981.
Nüüdseks on kokukas täiesti laiali võetud, ning alustan eeltöödaga värvimiseks. Esihark on originaalis olnud sinine, aga sinna on peale pandud kollane värv, mis natuke ka koorub. Praegused plaanid: Ratas üle värvida, värviks tuleb oranž. Alguses oli plaan teha ikka roheliseks, aga seda värvi ei olnud, ning otsustasin oranži kasuks. Rohkem ei julge midagi ette ennustada.
Mõned pildid ka hetkeseisust :
Juku.
Mõned pildid ka hetkeseisust :
Juku.
jukuftw- Kasutaja
Nii, nüüdseks on ratas värvitud, ja kuivab veel natuke. Varsti alustan ratta kokkupanekuga. Raam ning esikahvel tulid oranžid, ketikaitse ja pakiraam valged. Pildilt võib raam tunduda punane, aga see on kaamera viga. Praegusest seisust ka mõned pildid: (PS! Unustasin esikahvlist pilti teha)
jukuftw- Kasutaja
Mis firma värvi kasutad ja kaua kuivada lased? Ise ka just oma kokuka üle värvisin Motipi aerosooliga (vana värv maha ja siis krunt+pealisvärv) aga umbes 20 tunniga pole päris ära kuivanud. Tolmukuiv on aga kui küünega tõmmata, tuleb värv maha ja pehme on ka. See vist mitu päeva seisma peab, et korralikult ära kuivaks?
viskoossus- Kasutaja
- Postituste arv : 113
Registration date : 10/12/2008
Ise kasutasin aerosoolvärvi firmalt PROF. Minul kuivab suht kiirelt. Eks ta peab jah seisma natuke ikka, et korralikult ära kuivaks.
jukuftw- Kasutaja
PROF´i värvid on head. Vähemalt tegid arengu seekord ei kasutanud pintslit, vaid sparyd. Ka mina olin kunagi loll ja värvisin pintsliga, tulemus oli nagu "notsu kaka". Ikkagi mina ise eelistan nüüd pintsli ja liivapaberi asemel, liivapritsi ja kompressorit. Ei kurda värvivaliku all midagi, värv jäi ilus, mis sest et värvitud sparyga. Mis krunti sa muidu kasutasid?
PROF kruntvärvi.
jukuftw- Kasutaja
Ja ta sõidab! Lõpuks on ratas valmis, ja peaks ära mainima, et sellega on nii mugav sõita, mõnus kohe. Rattale panin külge ka numbrimärgi ja sadula alla tööriistakoti. Kavatsen külge panna ka tuled, esitule reflektor peaks ka Reymolt varsti saabuma, siis saab lisada tuled.
Mõned pildid ka :
Mõned pildid ka :
Viimati muutis seda jukuftw (Kolm Juun 30, 2010 6:00 pm). Kokku muudetud 1 kord
jukuftw- Kasutaja
Väga viis kokukas! Kui saladus pole, siis millega sa numbrimärgi ära värvisid?
Tänan! Kõigepealt rooste ja vana värv maha, siis panin paberteibi sinna kinnitusmutrile ümber, et see värviga kokku ei saaks, siis lasin sprayga kõik üle, mitu kihti ikka iga natukese aja tagant, lasin kuivada, ja siis pintsliga, valge värviga, värvisin numbrid üle. Kuivas natuke ja oligi valmis .
Viimati muutis seda jukuftw (Kolm Juun 30, 2010 7:56 pm). Kokku muudetud 1 kord
jukuftw- Kasutaja
Peale läheb minult saadud dünamo? Ja see on reflektor, mitte relfektor . Aga ratas igati 5.
Jah, sinu dünamo. Ma tean et reflektor, kirjutasin kiirelt, sellep. valesti. Aga tänan!
jukuftw- Kasutaja
Tervist! Eile juhtus väike apsakas, sõidu ajal tuli parempoolne pedaal ära . Sai siis kohe kuurialla mindud ja asja uuritud. Selgus et mutrid olid lahti ja kõik laagrid olid laagrikausist välja tulnud. Vahetasin sisu ära, parasjagu leidus mul korralike laagreid. Pedaal sai uuesti külge pandud, ning nüüd töötab ideaalselt. Enne seda oli ka vasakpoolsel vädal väike loks sees. Vahetasin kiilu ära, ning nüüd ei ole mitte kuskil mingit loksu. Installisin külge ka ülemise pumbakinniti, mis mul ennist oli ununenud. Nüüd on ratas praeguseks täiesti korras. Kui millalgi aega leian, vahetan ka vasakpoolse pedaali ära, sest see erineb parempoolsest.
Juku.
Juku.
jukuftw- Kasutaja
Nonii, vahepeal pole erilist midagi teinud. Sai vahetatud ketirattapoolne pedaal, ning vasakpoolse vända kiil. Nüüd on jälle kõik korras, ning sõidumugavus on viimase peal. Hetkeseisust pilte homme.
Juku.
Juku.
jukuftw- Kasutaja
Rattale on siis lisatud külge dünamo ja esituli, mis töötab ideaalselt, pimedas võtab ilusti eest valgeks! Installisin veel külge Jaanuse (ksf! canyondrift) poolt saadetud peegli! Aitäh! Peale panin ka korvi, sain ka ühe korraliku tööriistakoti, kuid üks kinnitusrihm läks katki. Selle vahetan ära ja siis tööriistakott ka külge. Mulle ratas igati meeldib! Siin ka üks hetkeseisu pilt:
jukuftw- Kasutaja
jukuftw , kus sa saad koguaeg neid kokukaid ?
Danielikokukas08- Postituste arv : 1
Registration date : 27/10/2010
Esimese sain sõbra käest, tasuta, ning teise sain tänu sugulastele, ka tasuta!
jukuftw- Kasutaja
Danielikokukas08 kirjutas:jukuftw , kus sa saad koguaeg neid kokukaid ?
Käi ringi, hoia silmad lahti, õpi vaatlema. Ma olen niimoodi saanud rattaid, mida tuli vaid veidi kõpitseda, neid on mulle antud ja olen neid ka prügikastide kõrvalt minema viinud. Näiteks eile sain ühe Aisti kokuka Raadilt ühe mööblijääkide hunniku juurest.
hall kass- Kasutaja
- Postituste arv : 35
Registration date : 20/08/2010
Lahe kuidas romust sai selline ratas,oleks nagu äsja tehasest tulnud
ühesõnaga mulle väga meeldib,mul omal helesinine Aist ja kiidan sellist ratast väga,nüüd see mul paar aastat olnud ja ei kurda
ühesõnaga mulle väga meeldib,mul omal helesinine Aist ja kiidan sellist ratast väga,nüüd see mul paar aastat olnud ja ei kurda
Viimati muutis seda andreas (Teis Juun 12, 2012 10:49 pm). Kokku muudetud 1 kord
andreas- Kasutaja
Registration date : 22/11/2010
Aitäh sulle! Ratas on siiamaani alles, kui pedaal tuleb koguaeg ära, ning hetkel seisab, Tuli ka ei tööta, kevadel vaatan.
jukuftw- Kasutaja
Külma ja lumega on tõesti rattaid halb remontida,suvel kasvõi saab õues tegutseda
Viimati muutis seda andreas (Teis Juun 12, 2012 10:50 pm). Kokku muudetud 2 korda
andreas- Kasutaja
Endal on ka kahel korral pedaal ära tulnud ja põhjuseks oli kinnikiilunud laagrid. Ega seal muud põhjust olla saagi, kui just keere maas pole.
Syrenius- Kasutaja
- Postituste arv : 58
Registration date : 06/10/2009
Mäletan, et kokukatel oli alalõpmata see häda et pedaalid loksusidja kriuksusid... Ilmselt mingi vigane disainvõi valed materjalid.
totsent- Kasutaja
- Postituste arv : 192
Registration date : 17/06/2012
Ma väga ei ütleks, et kokukate pedaalid kriuksuksid,pigem kriuksuvad just Saljutide pedaalid.Mul olnud kokku 4 Saljuti ja kõigil pedaalid on kriuksunud.
andreas- Kasutaja
korra peast ei käinud läbi, et teha kokukas mingit erilist värvi? Neid punaseid ja siniseid nii palju...
parandaja- Postituste arv : 2
Registration date : 24/05/2012
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 • 1, 2
Similar topics
» jukuftw - Kokukas , MMB3 Aist - 1980a.
» Kokukas Aist,Meesterahva jalgratas Aist, Vana 60 aastane
» KIIS: MMB3 Aist
» Aist kokukas
» Reymo1995: Aist ''kokukas'', 1983
» Kokukas Aist,Meesterahva jalgratas Aist, Vana 60 aastane
» KIIS: MMB3 Aist
» Aist kokukas
» Reymo1995: Aist ''kokukas'', 1983
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2