Kevin68: naisterahva jalgratas Pensa, 1988
4 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Kevin68: naisterahva jalgratas Pensa, 1988
Täna sai käidud siis vanaema, vanaisa pulma aastapäeval, mil neil täitus 53 aastat abiellumisest. Üllatuseks polnud vanaisa kodus.. siis tuligi mõtteks, et käime ka vanaisa töö juurest läbi. Enne seda, aga andsime vanaemale lilled, sõime ning vanaemal on alati anda sahvrist õunu kaasa - nii ka seekord. Sahvrist õunu sorides mainis ta mulle tolle kuldse jalgratta kohta, millest ma kunagi huvitatud olin. Ulatas mulle kapi pealt kuuri võtme ning mainis, et kui ratast väga hästi hoian, siis võib ta selle mulle kinkida. Mul oli selle üle muidugi väga hea meel ning sai ratast ka kohe vaatama mindud, esialgu oli probleeme kuuri ukse lahti saamisega. Peale natukest nikerdamist see siiski avanes ning mis sealt välja paistis oli minu jaoks päeva kõige parem osa, ratas oli lishalt nii heas kondinatsioonis. Muidugi leidub sama heas korras rattaid veelgi, kuid nii perfektses korras ratast poleks ma ealeski oodata osanud. Ajasin ta korra sealt kola alt välja ja tirisin ta korra välja, ega rohkem muud ei tahtnudki teha. Võtsin paar kaadrit ja pakkisin ta sinna samamoodi ära ka. Arvatavasti ta sinna ka jääb, mõnel väga ilusal suvisel ilmal ehk ajab välja ja proovib sõita ka.
Kevin.
Kevin.
Viimati muutis seda Kevin68 (Kolm Juun 16, 2010 9:50 am). Kokku muudetud 6 korda (Muutmise põhjus : Kirjavead)
Re: Kevin68: naisterahva jalgratas Pensa, 1988
Tegu on tõesti haruldaselt heas originaalkorras säilinud rattaga. Loodetavasti plaanid teda sellisena ka säilitada. Ega Sul sellega muud olegi teha, kui tehniline pool üle vaadata, vajadusel korrastada ja...siis vahel suvel ilusa ilmaga mõni sõit teha.
Mul on ka üks enam-vähem samasugune, prügikonteineri kõrvalt leitud ja ära tassitud naisteratas, mida ise olen Pensa toodanguks pidanud (tükk maad halvemini säilinud - pole neid originaalkirjasid enam raamil jne.). Aga täiesti kindlalt väita, et analoogseid naisterattaid endise Nõuk. Liidu territooriumil rohkem kui üks tehas ei tootnud, ma siiski ei julge.
Mul on ka üks enam-vähem samasugune, prügikonteineri kõrvalt leitud ja ära tassitud naisteratas, mida ise olen Pensa toodanguks pidanud (tükk maad halvemini säilinud - pole neid originaalkirjasid enam raamil jne.). Aga täiesti kindlalt väita, et analoogseid naisterattaid endise Nõuk. Liidu territooriumil rohkem kui üks tehas ei tootnud, ma siiski ei julge.
Säilitan ta tõesti sellisena, võibolla kunagi kaotan selle korvi sealt tagant ära, kuna too orginaali ei kuulu, aga hetkel ta ei häiri kedagi ning praegu on tal oma otstarve ka olemas - nimelt on seal korvis hoiul hulgaliselt vihtasi.
Hetkel olekski vaja ratast natukene puhastada, sest suure hammasratta tagumine pool on jubedalt õli ja sodiga koos. Arvatavasti tuleb ka asjandust natukene õlitada. Mingeid värviparandusi ega juppide vahetust selle ratta puhul ei taha teha, sest väidetavalt on enamjaolt kõik jupid hetkel orginaalid ja nii ma loodan, et ka jääb.
Samas, arvatavasti on see Pensa jalgratas kuskil teises tehases toodetud, kui minu teine orantž Pensakas. Sest sellel rattal on need kleebisena, isegi tehase embleem on kleebisena kuid orantžil on need logod ja asjad peale värvitud. Aga võibolla on lishalt tegu erinevate mudelitega, ma mõtlen seda et äkki uuematele hakati neid logosi ja asju kleebistena peal panema?
Kevin.
Hetkel olekski vaja ratast natukene puhastada, sest suure hammasratta tagumine pool on jubedalt õli ja sodiga koos. Arvatavasti tuleb ka asjandust natukene õlitada. Mingeid värviparandusi ega juppide vahetust selle ratta puhul ei taha teha, sest väidetavalt on enamjaolt kõik jupid hetkel orginaalid ja nii ma loodan, et ka jääb.
Samas, arvatavasti on see Pensa jalgratas kuskil teises tehases toodetud, kui minu teine orantž Pensakas. Sest sellel rattal on need kleebisena, isegi tehase embleem on kleebisena kuid orantžil on need logod ja asjad peale värvitud. Aga võibolla on lishalt tegu erinevate mudelitega, ma mõtlen seda et äkki uuematele hakati neid logosi ja asju kleebistena peal panema?
Kevin.
Kleebised on jah suht 80ndate lõpu teema. Isegi see jalgratta esiosal olev tehase embleem muutus siis näiteks Harkovi (aga nagu näha, ka Pensa) tehase ratastel millegipärast kleebisekujuliseks, millisena ta minu meelest pole üldse nii ilus, lisaks ei kipu need kleebised eriti kaua säilima. (Sinu selle teema aluseks olevat ratast on lihtsalt väga hästi hoitud ja pakun, et sellega pole ka väga intensiivselt sõidetud.)
Unustasin veel tööriista kotti vaadata, kas seal on ka tööriistu. Kas kellegil on pilti, mis asjad seal täpselt sees peaksid olema? Ratast on tõesti väga vähe kasutatud. Vanaema teadis õelda, et vanaisa kasutas seda ratast ainult siis, kui oli väga ilus ilm ning Moskvichi ei tahetud garaazist välja ajada.. üldiselt käivitus Moskvich 25+ temperatuuril üpris halvasti, palju paremini läheb ta käima -10 kraadiga. Rattaga tehti tavaliselt poereisud ära, vanaema käis arvatavasti sellega ka mõningad korrad tööl, aga lõpuks ehitas vanaisa poe taha üle jõe mineva silla ning peale seda on enamus poereisud jala tehtud ja ratas on seisma jäänud. Viimati kasutatigi teda suvel ja seda ainult ühel, kahel korral.
Kevin.
Kevin.
Mul õnnestus hiljuti enda valdusse saada sarnane tööriistakott, milles oli kaks (!) täiskomplekti tööriistu. Eks võin vahel pilti teha ja siia üles panna.
Viimati muutis seda Sillu (Kolm Märts 18, 2009 8:12 am). Kokku muudetud 1 kord (Muutmise põhjus : kirjaviga)
http://www.foto24.ee/album/28495/s14 pole just köikseparem pilt
Eriti pole sellest pildist aru saada kahjuks.. Aga äkki Sinul või kaasfoorumlasel Sillul oleks aega ükspäev need asjad kuskile laiali laduda ning korralik pilt võtta? Oleks väga tänulik!
Tervitades,
Kevin.
Tervitades,
Kevin.
Nii, käisin maal ja tegin enda võtmekoti sisust pilti. Nagu juba mainisin, oli konkreetses kotis selle minu kätte sattumise hetkel kaks komplekti võtmeid ja kaks kummiparanduskomplekti (koosnevad kummiliimist ning sise- ja väliskummi paikadest), lisaks mõned seibid:
Muide, minu arvatavalt samuti 80ndate lõpu - 90ndate alguse Pensal on sellise võtmekoti asemel juba niisugune kahe otsakaanega pinalilaadne asi, mis kinnitub raamile pakiraami kinnituse läheduses (ei mäleta hetkel, kas sellest kõrgemal või madalamal):
PS. Muide, Kevin, kas oled juba vaadanud, kas Sinu ratta võtmekotis on midagi?
Muide, minu arvatavalt samuti 80ndate lõpu - 90ndate alguse Pensal on sellise võtmekoti asemel juba niisugune kahe otsakaanega pinalilaadne asi, mis kinnitub raamile pakiraami kinnituse läheduses (ei mäleta hetkel, kas sellest kõrgemal või madalamal):
PS. Muide, Kevin, kas oled juba vaadanud, kas Sinu ratta võtmekotis on midagi?
Tänan Sind Sillu, et leidsid aega võtmekomplektist pilti teha! Selline võtmekott on ka minu Saljutil, mis ootab oma aega. Ratast kahjuks pole jõudnud veel uudistama minna, kuna ratas asub 19 kilomeetri kaugusel minu kodust ning nüüd tuli kool ka peale. Aga äkki jõuab käia see nädalavahetus Kärdlas ning vaadata, mis seal tööriista kotis siis õigupoolest peitub! Nüüd ilmad ka õnneks ilusamad ning lund hakkab vähemaks jääma, ehk lükkan ratta sealt välja ka ja teen korralikud pildid.
Seniks lubame talle aga välja teenitud vanadus puhkust nautida!
Kevin.
Seniks lubame talle aga välja teenitud vanadus puhkust nautida!
Kevin.
Oh, see nii väike asi pole tänu väärt Need kotid olidki üsna unifitseeritud: minu teada oligi neid ainult kahte malli (jutt on praegu eelkõige 80ndatest aastatest) - selline, nagu minu pildil ja Sinu Pensal, kinnitus sadula küljes olevatesse aasadesse (kasutati peale Pensa veel näiteks Ereliukasel, ilmselt ka kokukatel, Saljutil jmt. ratastel) ja nn. kolmepunkti-kinnitusega oli klassikalistel meesteratastel (Ukraina, Minsk jt.), kus see kinnitus raami "sisse".
Täna sai käidud vanaema ning vanaisa juurde ning vahepeal mina teiste hulgast salaja lahkusin ning läksin jalgratast vaatama. Tõin ta välja ning tuli välja, et esimest ning tagumist helkurit küljes ei ole. Nii oli ka eelmine kord, kui minule see kohe küll ei meenunud. Arvatavasti on vanaisa need ära võtnud, et need tuhmiks ei muutuks vms. Sain ka ratta valmimis aasta teada, selleks on siis 1988. Üritasin ka vaadata tööriista kotti, kuid see ei tahtnud eriti õnnestuda. Nimelt on korv täpselt sellise nurga all, et tööriista koti "luuk" sealt läbi ei mahu. Tööriistad sealt sees olid, kui mis seal täpsemalt oli jääb vist suveks mõistatada. Ei suutnud vastu kahjuks panna, ning kohe pidin jalgratta selga istuma ning need sauna esise plaaditee läbima mis 10 meetrit pikk on. Tunne oli üli hea, sõita miski vene jalgrattaga mis tõõtab nii ideaalselt ning ei loksu kusagilt. Kui ilmad soojemad, siis plaanin sellega väikse matka teha. Hetkel olen plaaninud sellega Lehtma sadamasse vändata, kus ka minu vanaisa, kes endine meremees on, seal dispetser on.
Parimat,
Kevin.
Parimat,
Kevin.
Käisin ka täna Kärdlas, sai ka vanaema ning vanaisa juures käidud. Kuna ilm oli ilus, kasutas ratast arvatavasti vanaisa poes käimiseks, kuigi ise oli ta kadunud selleks ajaks kui me tulime. Mina olin kohe aga ratta kallal ning tänavu oli kindel soov ratta tööriista kotti piiluda.. võtsin tööriista koti lahti ning välja tuli üks valge pisikene jalgratta apteeki karbike, 70 kopikat on ta igastahes kunagi maksnud. Karbi sees oli paar kummi tüki õhukummi lappimiseks, üks uus ventiil, kodarate pinguti ning veel pisemat mudru. Veel oli tööriista kotis kaks tööriista, üks oli perekonna võti ning teine pedaali lahti-kinni keeramiseks mõeldud võti, mõlemal Pensa tehase märk peal. Kuna ilm ilus tegin ka tänaval paar tiiru.. no kurat võtaks.. sõidaks või Käina. Alati kui küsin vanaema käest, kas seda ratast saaks vaatama minna vastab ta alati ühte ja samamoodi: "Mine, mine! Sa võta üsna seltsi see ratas kui soovi on!" ( ise kergelt naerdes ). Ära ma seda ratast siiski ei too, kuna seal on ratta säilitamis tingimused paremad ning vanaisa ei pea siis igapäev enda Moskvichi ka välja ajama! Käisin ka elumaja teisel korrusel ning leidsin riiulis sorades arvatavasti selle jalgratta helkurid ülesse, need olid need, mis kodaratesse kinnituvad. Kaamera kahjuks endiselt remondis, niiet pilte ei õnnestunud teha.
Kevin.
Kevin.
Täna käisin jälle Kärdlas.. vanaema juurde jõudes sai kõht täis sõõdud ning seejärel teadagi jälle kuuri mindud. Hoolimata suht porisest ilmast ei suutnud ma enam tänavu kohe üldse vastu panna ning ajasin ratta välja ja läksin Kärdla peale sõitma. Õnneks vihma kätte ei jäänud. Sõita selle rattaga on ikka omaette elamus!
Tööriistakotist sain täna kätte ainult "apteegi", tööriistu oli ka paar tükki kuid suured näpud ei ulatunud korvi vahelt läbi enam.
Arvatavasti need helkurid pärinevad selle jalgratta kodaratest? Ühte esimese ratta oma aga veel ülesse ei leidnud..
Tööriistakotist sain täna kätte ainult "apteegi", tööriistu oli ka paar tükki kuid suured näpud ei ulatunud korvi vahelt läbi enam.
Arvatavasti need helkurid pärinevad selle jalgratta kodaratest? Ühte esimese ratta oma aga veel ülesse ei leidnud..
,,Apteekist,, on puudu liimituub. Tekib küsimus. Kas kummiliim kasutati sihtotstarbe kohaselt või mitte ?
Noster Pater- Kasutaja
- Postituste arv : 12
Registration date : 07/10/2009
Similar topics
» Kevin68: naisterahva jalgratas Pensa, 1979
» Kevin68: naisterahva jalgratas Pensa - 1990
» jukuftw - naisterahva jalgratas Pensa, 1990
» Kevin68: meesterahva jalgratas Pensa, 1991
» jukuftw - Naisterahva jalgratas , Wanderer .
» Kevin68: naisterahva jalgratas Pensa - 1990
» jukuftw - naisterahva jalgratas Pensa, 1990
» Kevin68: meesterahva jalgratas Pensa, 1991
» jukuftw - Naisterahva jalgratas , Wanderer .
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1