Vanaisa Vokk
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kevini Delta V-501

+2
tumbleweed
Kevin68
6 posters

Go down

Kevini Delta V-501 Empty Kevini Delta V-501

Postitamine by Kevin68 Püh Jan 16, 2011 10:55 am

Tervitust!

Aastal 2006, kui olin üheteistkümne aastane, käisin ma ema ning vennaga Soomes puhkamas, tagasitulles sisestasin mänguautomaati 2 eurot ning vend aitas mul duubeldada tänu millele ma võitsin natukene üle 40 euro. Mul oli juba ammu vaadatud see Delta valmis aga polnud raha, et seda osta.. nüüd siis oli see aeg käes, raha oli olemas ning järgmine hommik läksin kohe masina järgi. Kuna mul polnud eelnevalt ühtegi sõitvat mopeedi ega sääreväristajat olnud, puudusid mul täielikult selles valdkonnas teadmised. Sõitsin sellega umbes poolteist kuud ringi kuniks jäin politseile silma, masin sai suures hirmus edasi müüdud mille müüki ma need neli aastat kõige rohkem kahetsenud olen, kuid eksimine on inimlik.

Aastal 2006, lenksus istun mina Very Happy

Kevini Delta V-501 079929231fd7d0

See siis eelnev ajalugu minu masina kohta. See siis eelnev ajalugu minu masina kohta.. räägin ka veidi edasisest. Müüdud sai ta ühele mehele, kes sõitis sellega kõik need neli aastat täiesti probleemivabalt, vahetades ainult küünlaid. Viimased kaks aastat olen omanikule peale käinud et too masina tagasi mulle müüks kuid tulutult, olin enda tagasiostu mõtte täielikult maha matnud, kuid sisimas ikkagi piinas. 2010 aasta suvel jooksis sellel masinal sidur laiali mistõttu jäi mopeed seisma. Pidasin seda ideaalseks võimaluseks ning hakkasin taaskord aktiivselt peale käima. Very Happy 29 detsember oligi minujaoks see õnnelik päev, mil omandasin taas selle masina endale, hoolimata kõvadest miinuskraadidest ja külmunud sõrmedest tulin ma kolm kilomeetrit eelmise omaniku poolt tekitatud siduri rikke pärast lükates, endal nägu naeru täis.

Vahepealse ajaga oli masin saanud endale üsna palju "külatuuningut" - vasakpoolne käepide oli kokku meisterdatud kahest lastejalgratta sinist värvi käepideme kummist, pakiraamile oli lisatud suhteliselt räbal traadist korv, lenksuplaat on esihargi külge kinni keevitatud, jalarauad on raami küljest vahepeal lahti tulnud ning on suht suvaliselt kinni tõmmatud käepäraste vahenditega, värvkate hakkab vaikselt loodusega ühte sulanduma jne-jne. Kuid lõppkokkuvõtteks on see siiski see sama masin.

Läksin sellega tuttava garaaži, võtsime sidurikaane eest ning avastasime et surveplaat oli omalt kohalt lahkunud. Asendasime surveplaadi uuega ning samuti vahetasime siduriketaste all asuva pulkadega plaadi (ei tea täpset nimetust). Peale seda hakkas sidur toimima. Kallasime mootorisse uue õli, paaki läks õliga segamini bensiin ning lükkasime masina välja esimeseks käivituseks, masin aga ei käivitunud. Peale paari tundi jamamist endiselt elumärki masin ei andnud ning lükkasin selle enda keldri ja läksin tuppa. Õhtul aga siiski näpud sügelesid ning läksin tagasi keldri, vahetasin piibujuhtme, piibu ning küünla ning lükkasin teise käiguga keldris paar meetrit - ja oh imet! Juba sellel paari meetrisel lükkamisel tegi masin popse. Kuna käiguvahetushoob polnud enam orginaal vaid asendatud mootorratta omaga kukkus see küljest ära ning sisse jäi esimene käik. Lükkasin masina sellest hoolimata välja ning tegin üle nelja aasta sellega taaskord tiiru - tundsin end sel hetkel jälle selle üheteist aastase poisina nagu aastal 2006.. see oli lishalt uskumatu, milline õnnetunne mind valdas.

Aastal 2010, mil taas selle masina omanikuks sain nägi välja selline

Kevini Delta V-501 07992923364326

Paar päeva hiljem sai masin laiali lammutatud, kuna tagumise kiige võll oli nii kinni roostetanud, suutsin rikkuda ära võlli keerme ning peale seda saagisin pooleks peale mida ma selle lõpuks kätte sain. Kuna esihark oli leistangiplaadi külge kinni keevitatud ning keevitust maha käiates poleks enam asja saanud otsustasin esihargi pooleks saagida, õnneks oli endal uus esihark võtta. Sai ühe teise kasutuskõlbmatu Delta raami küljest võetud istmekinnitused ning enda raamile külge keevitatud. Vaikselt sai alustatud ka detailide pealt värvi eemaldamisega. Jalarauad sai samuti tagasi keevitatud ning sätitud ühele joonele, veel sai keevitatud ka esimese porilaua varras mis oli pooleks murdunud.

Keevitatud asjad

Kevini Delta V-501 0801927153a3c4

Kevini Delta V-501 080219603951a0

Kevini Delta V-501 08019271740eac

Kevini Delta V-501 08021960523819

Edasi sai sinise värvi alla minevad detailid lõplikult haljastatud, krunditud ning seejärel ka värvitud. Mina olen tulemusega enam-vähem rahul, parem kui enne siiski. Laughing Tehnilise poole pealt niipalju, et sai mootorit väljastpoolt kõvasti nühitud.. samuti võtsin maha karburaatori ning sain teada miks masinal nii suur bensiinikulu, nimelt kaks tihendit läbi, need katsun siis uued teha, kuulõpus vast peaksid uued jupid kohale jõudma ning siis võib taas kokku laduma hakata.

Haljastatud

Kevini Delta V-501 080394375be545

Krunditud

Kevini Delta V-501 080424531c5d4e

Värvitud

Kevini Delta V-501 080473423c4d78

Hetkel siis kõik, loodan et juttu ja piltide arv liiga paljuks ei läinud. Very Happy
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Postituste arv : 1084
Registration date : 04/11/2008

http://www.vanaisavokk.forumotion.com

Tagasi üles Go down

Kevini Delta V-501 Empty Re: Kevini Delta V-501

Postitamine by tumbleweed Esm Jan 17, 2011 4:01 am

Tere kui ma aru saan on hetkel masin veel sinu käes.
Mis aasta masin on?
Terv:Karl
tumbleweed
tumbleweed
Kasutaja
Kasutaja

Postituste arv : 321
Registration date : 18/10/2010

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Esm Jan 17, 2011 5:30 am

Aastal 2006 ostsin, peale paari kuulist omamist müüsin maha, nüüd 2010 detsembris ostsin taas enda kätte ja siiani minu valduses. Smile Ei oska õelda, tehasebirkat pole juba ammu-ammu küljes.. seega võibki jääda oletama.
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Tagasi üles Go down

Postitamine by canyondrift Esm Jan 17, 2011 7:12 am

Ma ei suuda hetkel isegi üle lugeda mitu masinat või raami sa üle oled värvinud ja mitu tükki sul neid kõiki olnud juba on.
See meie kõigi esimene on alati see kõikse kõvem, samamoodi on ka minu helesinisest tütarlapse nimega autost vaimustuses tema üleelmine omanik, kes ka seda oma esimeseks koguaeg tembeldab... Jättes nimetamata fakti, et ka minu esimene.

Igatahes edu, jõudu jaksu, vaata siis et asja ka saab.
canyondrift
canyondrift
Moderaator
Moderaator

Postituste arv : 289
Registration date : 16/11/2008

http://canyondrift.deviantart.com/

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Esm Jan 17, 2011 8:17 am

Kokku on olnud 28 kaherattalist. Smile Aga tänud ja suvel ehk paneme need kaks "helesinist" mõnel üritusel ehk kõrvuti. Very Happy
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Tagasi üles Go down

Postitamine by urmet48 Esm Jan 17, 2011 8:59 am

Või rohelise ja helesinise? Wink
urmet48
urmet48
Moderaator
Moderaator

Postituste arv : 539
Registration date : 24/03/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine by MAZ Esm Jan 17, 2011 7:54 pm

Selles suhtes on Kevin mind ületanud,et on suutnud 2x rohkem tehnikat ära vahetada ja müüa kui mina aga ma ei ütle seda halvustamise mõttes.
Tegelikult tahaksin loota,et sa selle korda saad ja sõitma ning edaspidi sul enam müügi mõtteid pähe ei tuleks.

MAZ
Kasutaja
Kasutaja

Postituste arv : 25
Registration date : 10/05/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine by v6rrRacing Teis Jan 18, 2011 4:04 am

Täpselt sama palju kaherattalisi olnud kui mul. Very Happy

Aga edu masinaga!

v6rrRacing
Kasutaja
Kasutaja

Postituste arv : 20
Registration date : 28/12/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Teis Jan 18, 2011 4:27 am

Tänud.. hetkel roostega probleeme ning näen et ainuke võimalus on liivaprits, siniste detailide alla jäi ka kohati roostet kuna drelli otsas traathari ja 40nene liivapaber lishalt maha ei võta.. kõik haljad detailid käisid ka buvanoli alt läbi ning seejärel uuesti lihv, kuid kasu polnud.. hetkeline seis selline et värvin ära, panen kokku ning sõidan suve lõpuni ära, siis ehk piisavalt finantsi et liivapritsi saata ja korraliku värvikatte peale saaks.

terv,
Kevin
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Esm Jan 24, 2011 10:21 am

Mustad detailid ka nüüdseks krunditud ning värvitud. Vahepeal oleksin äärepealt masina võlakatteks maha müünud ja kui teistel meestel siin provvad jube kurjad on, et uus masin jälle majja toodud on siis mina sain just vastupidi vastu pead selle eest et masinat võla katteks maha tahtsin müüa. Very Happy Aga eks tuleb leida teine võimalus võla maksmiseks ning see masin jääb siiski minu kätte, mustad detailid nüüd samuti krunditud ning värvitud.

Seni kuni mina masinast puhkust võtsin, võõpas tüdruk Delta raami üle. Very Happy

Kevini Delta V-501 08081457723408
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Tagasi üles Go down

Postitamine by urmet48 Esm Jan 24, 2011 6:23 pm

Hakkab looma. Kohe näha, kelle jalas püksid on majapidamises Smile
urmet48
urmet48
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Kolm Jan 26, 2011 9:42 am

Täna sai uued poldid, mutrid ja seibid ära ostetud ning katsun selle nüüd kunagi ratastele ka saada, uuel kiigevõllil pole ka vint kõige paremas korras ja miljon muud pisihäda tekkis ülepäeva nüüd järsku.

Aga väike teaser kah, parem ikka kui ennem ma usun. Smile

Kevini Delta V-501 080836005c7c93

Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Tagasi üles Go down

Postitamine by urmet48 Nelj Mai 05, 2011 5:15 am

Kaugel Delta juba on? Mul ootab elektrikut Wink
urmet48
urmet48
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Esm Mai 09, 2011 5:13 am

Masinat pole enam vast paar kuud enam alles.. muud hobid ja huvid ning ei ole aega nende masinatega enam niipalju tegeleda, varsti arvatavasti ei õpi enam kodukoha ligidal ka ja siis pole enam üldse aega. Smile Aga Riga-13ne püüan ikka ajapikku valmis ehitada. See teema aga lukku!
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Tagasi üles Go down

Postitamine by Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down