kevin68: Riga-13
2 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
kevin68: Riga-13
Tere!
Pikka aega eemal olles olen üritanud salamisi siiski endale punnvõrri hankida, vahepeal õnnestus üks mini-mopeed hankida kuid see ei ole siiski päris "see". Alles hiljuti soetas üks sõber endale üle keskmise heas korras Riga-13ne ning tekkis võimalus ka endal sellega tiir teha peale mida ma hakkasin aktiivselt sääreka otsimisega tegelema, minu eesmärk ei olnud soetada endale paarisaja eurist punnat mis on juba kellegi teise ülesse lõõdud, vaid potensiaalne kondikava, millest oleks võimalik üldse midagi tegema hakata. Aga üks nädalajagu tagasi selgus, et polegi otsa lõppenud inimesed, kes loodavad saada räsitud särri eest miljoneid. Seega eile õhtul ajasin oma bensu lekkega bemmi pöörde ja kihutasin mööda sopaseid kruusateid 20 kilomeetrit kodust eemale oma uue kaherattalise järgi. Ajasin pilli pagassi ja sõitsin tagasi koju.
Niisiis, niipalju kui uurida jõudsin on tegu korraliku kompotiga, aiste vahel on tal D5 mootor, esihark on Riga-5 oma, summuti ning lenks R-11 oma + kaasa sain veel mingisuguse radikatorust väänatud ja kokku keevitatud summutikäki. Esimene porilaud kasutuskõlbulik, tagumine pooleks lõigatud ning läheb väljavahetamisele. Sain kaasa ka D8 mootori mille kahjuks hammaka juurest karteripool hammustada saanud. Puudu oli toomise hetkel väga palju: paagikork, kraan, õige lenks, õige summuti, tagumine porilaud, õige esihark, õige mootor, tuled, pakiraam, vändasüsteem, siduritross, mootori pealmine pool (silinder,silindripea, kolb, rõngad) jne jne.
Täna õnnestus mul hankida mitte kasutust leidnud siduritross, kolb ja rõngad õlipaberis. Veel sain kasutatud silindri, silindripea, sidurilingi, gaasirutska, bensukraani, paagikorgi ja võibolla oli miskit veel. Ühesõnaga miskit pisemat mudru olen kokku ajanud. Tule torru soovin hiljemalt suveks saada.
Pildimaterjali ei ole hetkel koheselt pakkuda ja ega suurt midagi näidata pole. Praegu ma oma vigase käe tõttu kahjuks väga peale juppide kokku ajamise muud teha ka ei saa. Seega pildimaterjali saab kui miskit toimuma hakkab.
Pikka aega eemal olles olen üritanud salamisi siiski endale punnvõrri hankida, vahepeal õnnestus üks mini-mopeed hankida kuid see ei ole siiski päris "see". Alles hiljuti soetas üks sõber endale üle keskmise heas korras Riga-13ne ning tekkis võimalus ka endal sellega tiir teha peale mida ma hakkasin aktiivselt sääreka otsimisega tegelema, minu eesmärk ei olnud soetada endale paarisaja eurist punnat mis on juba kellegi teise ülesse lõõdud, vaid potensiaalne kondikava, millest oleks võimalik üldse midagi tegema hakata. Aga üks nädalajagu tagasi selgus, et polegi otsa lõppenud inimesed, kes loodavad saada räsitud särri eest miljoneid. Seega eile õhtul ajasin oma bensu lekkega bemmi pöörde ja kihutasin mööda sopaseid kruusateid 20 kilomeetrit kodust eemale oma uue kaherattalise järgi. Ajasin pilli pagassi ja sõitsin tagasi koju.
Niisiis, niipalju kui uurida jõudsin on tegu korraliku kompotiga, aiste vahel on tal D5 mootor, esihark on Riga-5 oma, summuti ning lenks R-11 oma + kaasa sain veel mingisuguse radikatorust väänatud ja kokku keevitatud summutikäki. Esimene porilaud kasutuskõlbulik, tagumine pooleks lõigatud ning läheb väljavahetamisele. Sain kaasa ka D8 mootori mille kahjuks hammaka juurest karteripool hammustada saanud. Puudu oli toomise hetkel väga palju: paagikork, kraan, õige lenks, õige summuti, tagumine porilaud, õige esihark, õige mootor, tuled, pakiraam, vändasüsteem, siduritross, mootori pealmine pool (silinder,silindripea, kolb, rõngad) jne jne.
Täna õnnestus mul hankida mitte kasutust leidnud siduritross, kolb ja rõngad õlipaberis. Veel sain kasutatud silindri, silindripea, sidurilingi, gaasirutska, bensukraani, paagikorgi ja võibolla oli miskit veel. Ühesõnaga miskit pisemat mudru olen kokku ajanud. Tule torru soovin hiljemalt suveks saada.
Pildimaterjali ei ole hetkel koheselt pakkuda ja ega suurt midagi näidata pole. Praegu ma oma vigase käe tõttu kahjuks väga peale juppide kokku ajamise muud teha ka ei saa. Seega pildimaterjali saab kui miskit toimuma hakkab.
Re: kevin68: Riga-13
Õnnestus saada ka poolik D8 mootor Reymo käest, vähemalt on karteripooled terved ning kahest mootorist saab ehk nüüd ühe korraliku kokku laduda. Kuid endiselt väga palju välisdetaile on puudu.
Eile sai toodud puuduolev esituli, pikk summuti koos leegitoruga ning pakiraam. Lammutasin särri täitsa molekulideks ära ja võtsin ühe mootori laiali ja nipet-näpet nokkimist veel. Endiselt tunnen paljudest juppidest puudust ja ennem värvkatte uuendamisega tegelema ei saa hakata kui tagumine porilaud ning õige esihark olemas on. Samuti on puudu veel kõrge lenks, tagatuli (vanematüübi oma), esimese ratta katteplekk, tagumise ratta võll koos ilmselt puksimajandusega, mootoril on süütekaan ja sidurikaan puudu, vändasüsteem on puudu jne. Tegemist ühesõnaga jagub.
Tere! Pole siia kaua kirjutanud, aga erilist suurt midagi toimunud pole ka. Hetkel üsna kiired ajad ja töö võtab enamus sellest. Eile sai veidi alustatud vana värvi eemaldamisega ning sai gaasitross rutskaga liidetud, hetkel leotan seda õlis sest tross liigub üsna vaevaliselt. Reymo käest sai hangitud tagumine porilaud, uus paak ning tagutuli - tänud siis talle.
Sai täna kokku ka mõne poldi-mutriga laotud, et saada parem pilt mis täpselt puudu ja mis sellest üldse välja kooruma hakkab.
Sai täna kokku ka mõne poldi-mutriga laotud, et saada parem pilt mis täpselt puudu ja mis sellest üldse välja kooruma hakkab.
Peale nelja kuud juppide otsimist ja kokku ajamist, võib õelda lõpuks et mul on olemas üks alla keskmise tooriku, millest üldse endale punnvõrri ehitama hakata. Täna sai siis toodud juurde õige esihark, kõrge lenks, süüte- ning sidurikaan. Suuremas osas tükke on nüüd olemas ning homsest alustan värvi alla minevate juppide eeltõõga peale mida saab suurema osa säärekast ära komplekteerida. Ilmselt kõige suuremat peavalu hakkab nüüd valmistama mootori osa, on olemas 2 mootorit kuid juppe mida kasutada tahaksin ja saaksin on vähe. Kuid mootori komplekteerimine jääb esialgu teise etappi.
Kaks väga halva kvaliteediga pilti ka, nii ta mul seisab. Homme lammutan jälle seibideks ja saab asja kallale asuda.
Kaks väga halva kvaliteediga pilti ka, nii ta mul seisab. Homme lammutan jälle seibideks ja saab asja kallale asuda.
Tere, täna sai värvid ära ostetud ning raamile puuklotside, haamri ja raudkangiga kõvasti "peksa" antud. Kõik muidu ilus ja tore, aga sadulat kätte ei saa raami käest, tee või tina - igatepidi väänanud ja haamriga pihta andnud, õli vahele lasknud jne kuid miski pole toiminud. Kõik peale raami sai tänasega ka haljaks lastud ja ära krunditud. Kui homme sadula kätte saan loodan asjad värvi alla saada, siis saab ka pildimaterjali.
Säärekas värvitud, kahjuks orantz värv jäi üsna ebakvaliteetne ja tahaks tulevikus üle tegemist, kuid hetkel see mind ei häiri. Täna sai sõbra käest mootor ja komplektne tagumine ratas laenatud, et saaks esimese tiiru ka ära teha. Tegemist küll ja veel, juppe palju puudu, kuid üldjoontes võib õelda et olen ühe sääreka suutnud elule aidata ja võib rahule jääda.
Meenutuseks siis pilt, milline see võrr nägi tuues välja. Sealt on alles jäänud rattad, raam, sadul ning esimene porilaud mille sain eraldi kaasa.
Ning tänase seisuga näeb see säärekas välja selline
Meenutuseks siis pilt, milline see võrr nägi tuues välja. Sealt on alles jäänud rattad, raam, sadul ning esimene porilaud mille sain eraldi kaasa.
Ning tänase seisuga näeb see säärekas välja selline
Vahepeal on paagile koha leidnud järeletehtud Riga kleepsud, samuti sai täna kontaktid ning kondensaator vahetatud ja süüde paika krutitud - võrreldes eelnevaga vahe öö ja päev. Krt mootor on viimaste päevadega nii hästi jooksma saadud, kahju et see mootor enda oma pole.
Tere, pole ammu kirjutanud, aga suurema osa ajast on masin ka seisnud. Vahepeal ajan ikka välja ja teen tiiru. Millagil augustis oli vaja vennale võrri näidata ja tõin masina välja, oli umbes nädal kaks seisnud. Keerasin kraani lahti, ujutasin peale ja päästsin siduri ning mootor läks põlema. Oli esmakordne kogemus kuid õnneks suutsin kiirelt ära kustutada. Ilmselt põhjuseks oli lekkiv bensukraan mis lekitas süütesüsteemi bensiini. Aga õnneks midagi viga ei saanud ning peale korralikult kuivatamist ja puhastamist läks jälle sõiduks. Täna tõin ta uuesti huvipärast välja ja tegin mõned tiirud, pilke saab igastahes palju ja rääkima tullakse samuti. Eks talvel peab ta uuesti laiali võtma ja "õige" mootori ära komplekteerima, tehniline pool praegusel mootoril on väga hea kuid igasugu liikuvad sõlmed tahaksid ülekäimist.
Tere! Säärekas seisab juba mõnda aega ilma mootorita ja veel mõne puuduva vidinata. Kui kellegil on pakkuda komplektset D8 (või selle modifikatsioon) mootorit, vändasüsteemi ketipingutit, tagumise ratta võlli majandust koos puksidega, korraliku seisuharki - võib mulle julgelt teada anda ja saame kaubale! Raami pean ka ilmselt mõnest kohast üle "töötlema" ning sadul oleks vaja lõpuks raami seest välja saada, seni pole see õnnestunud.
Aga selle suve eesmärk sai täidetud - sain selle sääreka suveks sõitma nii nagu endale lubatud sai ja loodetavasti tulevasel hooajal uue hooga ainult uue südamega.
Aga selle suve eesmärk sai täidetud - sain selle sääreka suveks sõitma nii nagu endale lubatud sai ja loodetavasti tulevasel hooajal uue hooga ainult uue südamega.
Terv, mootori mure sai murtud eile. Õnnestus ära osta sama mootor mis varasemalt enda võrri peale laenatud oli sõbra käest. Ehk siis nüüd täiskomplektne töötav mootor olemas. Lammutan nüüd laiali uuesti raami ja värvin orantzid detailid uuesti üle. Teen siia ka homseks nimekirja asjadest, mis mul veel puudu.. ehk siis kellegil pakkuda.
Tere, kaua aega mõõdas. Pole hetkel jõudnud lishalt rohkem tegeleda töö tõttu ning olen viimane nädal ka tugevalt grippi nakatunud. Siiski on mul olemas varasemalt tehtud list puuduolevatest asjadest: tagumise ratta võll koos puksidega, vändasüsteem terviklikult, paagikinnitus. Need siis tegelikult ongi veel asjad mis mul puudu on, eks teisi pisividinad veel puudub kuid nendega saan ilmselt ise hakkama. Raam hetkel seibideks kisutud ning ootab natukene keevitust ja painutamist et siis uuesti üle värvida.
Mootor, mille tagasi sain
Imelik, et ei ole märgitud mis mootoriga tegu kas D6 või D8 (või nende modifikatsioon). On lishalt D ja numbrit järgi pole..
Mootor, mille tagasi sain
Imelik, et ei ole märgitud mis mootoriga tegu kas D6 või D8 (või nende modifikatsioon). On lishalt D ja numbrit järgi pole..
Varuosa mootoritel ei olnud ju tähist küljes. Sa pead mulle tihedamini helistama, siis vbl jõuan sulle mõne jupi oma varudest leida.
urmet48- Moderaator
- Postituste arv : 539
Registration date : 24/03/2009
Similar topics
» Kevin68 - Riga-13
» kevin68: riga-13 198?
» Kevin68, РМЗ 1.413-6 ( Riga-13 ) 1990
» Kevin68: mopeed Riga-16
» Kevin68: Riga-11, 1979
» kevin68: riga-13 198?
» Kevin68, РМЗ 1.413-6 ( Riga-13 ) 1990
» Kevin68: mopeed Riga-16