Kevin68: meesterahva jalgratas Minsk, 1978
3 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Kevin68: meesterahva jalgratas Minsk, 1978
Räägin siis vähekene sellest rattast kah. Sain ta Reymo kaudu ning enne mind on olnud ainult üks omanik, ratas on viimased 3 aastat seisnud aidas ilma rataste, keskjooksu ja porilaudadeta. Seisma jäämis põhjus oli see, et vanal omanikul jäid jalad haigeks ning ta ei jaksanud jalga üle kõrge raamitoru tõsta, seega võttis ta kasutusele Pensa tehase naisteka. Huvitav on see, et juba poest ostes oli leistangikinnitus valetpidi peal olnud. Orginaal värv on üpris hästi säilinud ning seda rikkuda ei tahakski, kui siis leian 1:1 värvi, siis teen roostesed kohad liivapaberiga üle ning katan selle teise värviga. Pakiraam on kõver ning tahab ühest kohast keevitust, samuti pole sadul orginaal ( riga oma ). Saades oli puudu porilauad, keskjooks, rehvid, õhukummid, tagumine velg, esimese velje sisemus, vändad, pedaalid jms. Selle kahe päeva jooksul, mis ta mul juba olnud on, olen jõudnud hankida keskjooksu võlli, ühe kasutamata õhukummi, rehvi, tagumise velje ja samuti ladusin esimese ratta jooksu kokku. Ega rohkem ei oskagi midagi pajatada, aga ehk Reymo räägib paar naljakat juhtumit selle jalgratta minevikust.
Hetkeseis on selline.
Hetkeseis on selline.
Viimati muutis seda Kevin68 (Kolm Juun 16, 2010 9:44 am). Kokku muudetud 1 kord
Re: Kevin68: meesterahva jalgratas Minsk, 1978
Täna sai Kauri käest vajalikud keskjooksu jupid hangitud ning keskjooks kokku pandud, seejärel sai esimesele veljele ka rehv ja õhukumm peale venitatud, vändad-pedaalid külge ja kett samuti ning ratas oligi sõidukõlbulik.. keldris sai ka pisikene proovisõit tehtud ning tundub et kõik toimib perfektselt. Järgmise asjana tahaks sirgeks väänata ning seejärel keevitada pakiraami, porilaudadest ei ütleks ka ära!
Eelmise omaniku sõnul on see tõesti suhteliselt huvitava minevikuga ratas. Tehasest tulles oli lenkstangi kinnitus valetpidi peal, esirattas laagrikuulid ''sinise määrdega'' sisse laotud, talvel ei julgenud keegi sellega sõita, sest ratas olevat hirmsasti paremale(vasakule?) poole kaldunud. Ükskord olevat ratas isegi ära varastatud ja mitme kilomeetri kaugusele vette vedelema jäetud, mitme nädala pärast oli keegi maininud, et sinu ratas on seal ja seal kohas. Kuna lenkstangi üks pool oli vee sees siis selletõttu on üks käepide otsast must ja nii edasi ja nii edasi ja nii edasi
Hei-hei
Aitab sellele rattale puhkusest küll, aeg on kilomeetreid jälle mõõtma hakata. Tõin ta Tiitsist ära ning nüüd seisab see mul töö juures, vahepeal olen jõudnud hankida uue leistangi koos toruga, uue sadula, puuduolevad porilauad, rehvid, õhukummid, uued esihargi laagrid jne. Relakaga on ülearust roostet juba ka üksjagu eemaldatud ning pakiraami venitasin sirgeks, teen sinisele värviparandused ning laon ratta kokku, porilauad värvin valgeks. Varsti saab töökäigust pilte ka.
Aitab sellele rattale puhkusest küll, aeg on kilomeetreid jälle mõõtma hakata. Tõin ta Tiitsist ära ning nüüd seisab see mul töö juures, vahepeal olen jõudnud hankida uue leistangi koos toruga, uue sadula, puuduolevad porilauad, rehvid, õhukummid, uued esihargi laagrid jne. Relakaga on ülearust roostet juba ka üksjagu eemaldatud ning pakiraami venitasin sirgeks, teen sinisele värviparandused ning laon ratta kokku, porilauad värvin valgeks. Varsti saab töökäigust pilte ka.
Kas said minu punasest rattast innustust? Ma homme värvin ketikaitse ja porilaua punaseks. Siis saame nädalavahetusel joonele panna
urmet48- Moderaator
- Postituste arv : 539
Registration date : 24/03/2009
See nädalavahetus veel ei vea välja vist, sinist värvi ei jaksa rahaliselt osta, aga kes teab..
Ratas siiski ei valmi etteplaanitud ajaks, kuna tekkis üks teine Minski raam mis vajas samuti juppe ning sinna need jupid enamus kaduma läksid. Raamil on praeguseks kõik kohad roostest eemaldatud ning ootab värviparandusi mis lõppkokkuvõtteks võrdub siiski praktiliselt ratta üle värvimiseks, või vähemalt pool tuleb uuesti värvida. Mis kõige paremaks uudiseks on see, et vahepeal õnnestus hankida selle konkreetse ratta orginaal porilauad, mis on üsna kõverad ja roostes, kuid mitte lootusetud.
Aga küll see ratas veel liikuma saab!
Aga küll see ratas veel liikuma saab!
Similar topics
» Kevin68: meesterahva jalgratas Pensa, 1991
» Kevin68: naisterahva jalgratas Pensa, 1988
» Kevin68: naisterahva jalgratas Pensa - 1990
» Kokukas Aist,Meesterahva jalgratas Aist, Vana 60 aastane
» Kevin68, abimootoriga jalgratas
» Kevin68: naisterahva jalgratas Pensa, 1988
» Kevin68: naisterahva jalgratas Pensa - 1990
» Kokukas Aist,Meesterahva jalgratas Aist, Vana 60 aastane
» Kevin68, abimootoriga jalgratas