Kevin68, Riga-13 - 1987
+6
tumbleweed
minaise
Raiks
-kriss-sten-
PCYX
Kevin68
10 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Kevin68, Riga-13 - 1987
Tervitust! Järiekordne masin minuni jõudnud.. milleks on taaskord Riga-13, tõsi küll seekord on tegu vanema versiooniga, ehk siis selle niiõelda "keskmise" versiooniga. Üle eelmise omaniku vanaisa ostis selle masina poest uuena, peale seda sõitis üle eelmine omanik sellega ise ning käis sellega koolis, sellest ajast tean ka mina selle masina olemasolust. Läks aeg edasi ning masin jäi seisma katkise õhukummi tõttu. Seejärel ostis selle ära eelmine omanik, kelleks on siine kaasfoorumlane Kauri. Tema teostas sellel masinal enamus asjad, ostis uue kolvi, rõngad, kolvisõrme, tegi kõik uued tihendid, nii ratastesse kui ka mootorisse said kõik uued laagrid, 2008 omandas see masin veel endale uue värvi ning palju palju muud. Peale masina valmimist on see suhteliselt vähe sõitnud, sest Kauri sõidumees kui selline väga ei ole. Viimati käivitati seda sääreväristajat sügisel. Kui ma masina täna kätte sain, tahtsin siiski veenduda et masin omal jõul käivitub ning sõidab, ostsin bensiini ning segasin õliga ja proovisin masinale eluvaimu sisse puhuda. Esimene käivitus oli ligikaudu 50 meetrit mil masin oma esimese popsu tegi üle pika aja. Lõpuks tõõtas see juba eeskujulikult ning nüüd on poole pöörde pill, käivitub väga kergelt. Edasistest plaanidest niipalju, et plaanis see töökorras hoida ning vaikselt aina paremuse poole kõpitseda..
Uus kolb, rõngad, kolvisõrm
Peale väikest puhastust, siit-sealt näpitud, näeb see võrr välja praeguseks selline
terv,
Kevin
Uus kolb, rõngad, kolvisõrm
Peale väikest puhastust, siit-sealt näpitud, näeb see võrr välja praeguseks selline
terv,
Kevin
Re: Kevin68, Riga-13 - 1987
Back on the track
PCYX- Kasutaja
- Postituste arv : 79
Registration date : 13/10/2009
Tundub nii jah.. lõpuks ometi jälle korraliku võrri sangas Ketikaitsme pean küll eelmisele omanikule tagastama kuid see on liikuv kaup ning küll see uue leiab.
Täna õhtul sai veel natukene masina kallal tegeletud. Esmalt lasin paagi tühjaks ning puhastasin settepoti ära, soga seal sees oli üsna palju (vähemalt üks kolmandik settepotist). Seejärel sai võetud õhupuhasti molekulideks, sõelad sai loputatud bensiinis ning seejärel kuivatatud ning õhupuhastikest sai vahetatud (vanal oli üks naga murdunud). Kuna peal on K34б karburaator, sai pandud tavaline kruvi segukruviks, vähemalt olen nii aru saanud et sellise tähisega karburaatoril käib tavaline kruvi (parandage kui eksin). Veel sai küünal vahetatud uue vastu, düüs puhastatud, paar juhet taas isoleeritud ning veel nipet-näpet.. homme asun siduri kallale.
Vasakul vana küünal ning paremal uus küünal
Täna õhtul sai veel natukene masina kallal tegeletud. Esmalt lasin paagi tühjaks ning puhastasin settepoti ära, soga seal sees oli üsna palju (vähemalt üks kolmandik settepotist). Seejärel sai võetud õhupuhasti molekulideks, sõelad sai loputatud bensiinis ning seejärel kuivatatud ning õhupuhastikest sai vahetatud (vanal oli üks naga murdunud). Kuna peal on K34б karburaator, sai pandud tavaline kruvi segukruviks, vähemalt olen nii aru saanud et sellise tähisega karburaatoril käib tavaline kruvi (parandage kui eksin). Veel sai küünal vahetatud uue vastu, düüs puhastatud, paar juhet taas isoleeritud ning veel nipet-näpet.. homme asun siduri kallale.
Vasakul vana küünal ning paremal uus küünal
Siduriremont ebaõnnestus täna.. eks ta osaliselt sai nüüd korda kuid midagi ikka jamab. Ennem tuli peale igat korda peale pingutada ning nüüd sain ta toimima nii nagu peab aga see pulk tähikukaane seest hüppas sõidu pealt pooleldi välja ja sidur jälle läinud, rohkem ei viitsinud jamada.. loodan, et see oli ainus kord ning rohkem seda ei juhtu. Vahetatud sai siduripulk (vana oli miski ülipeene).
Tundub aga, et eilsest pisiremondist oli kõvasti kasu. Sai üks pisike testiring tehtud ning isegi selle sula sees liikus masin täitsa korralikult, peale sõitu sai sogalumi maha tõmmatud ning masin kaltsuga kuivatatud.
Tundub aga, et eilsest pisiremondist oli kõvasti kasu. Sai üks pisike testiring tehtud ning isegi selle sula sees liikus masin täitsa korralikult, peale sõitu sai sogalumi maha tõmmatud ning masin kaltsuga kuivatatud.
Hetkel kindlasti mitte.. mulle meeldib see sellisena nagu see praegu on, kerge kulumisjälg juba sisse tekkinud mis muudab selle värvikihi "orginaalsemaks". Eks tulevikus vaatab kui see värvitoon ära tüütab, siis saab taaskord maalriga jutule. Porilauad tuleks millagil ette võtta, sest altpoolt on värvimata ning õrn roostekiht allpool peal.
Punased detailid pintsliga, kollakad detailid 150 kroonise maksva spreiga. Ketikaitse sai tagastatud vanale omanikule ning hetkel kohe uut otsima ei hakka, minuarust näeb ilma ka päris ilus välja ning niikuinii on vaja masina tehnilise poole peal tegutseda ja ketikaitse jääks praegu ette. Selline näeb ta praegu välja ja jääb selliseks välimuse poolelt vist pikemaks ajaks.
Siduri anomaalia jätkub.. täna sai vahetatud sidurihoob ning kaane sisse minev pulk, samuti sai asendatud pulga taga olev kuulid pisematega, nüüd ei ulatu pulk nii välja ning ei viska hooba ülesse. Korra töötab, tavaliselt keldris ning kui välja viin siis esimese käivitusega lõppeb ka sidur.. arvan, et kas läbi on pealmine lamellketas või surveplaadiga miskit valesti. Kuna mul miskisugune tõmme traadist korvide vastu, siis panin selle korvi ka Riga-13nele. See on nagu katuseraam Žiguli katusel, see on retro ning see justkui peaks seal olema.. minuarust annab see välimusele ka kõvasti juurde. Kuna vasktraati hetkel käepärast ei olnud kinnitasin korvi nipukatega.
Video masina käivitusest ning tuledest, näitavad super hästi.
Pilt masinast
terv,
Kevin
Video masina käivitusest ning tuledest, näitavad super hästi.
Pilt masinast
terv,
Kevin
Masin väga kena.Tahaks endal ka selle vanema riga 13 tööle saada.
Aga tulede kohta, et kohepeal gaasiga mängides näitavad maru hästi.Aga sõites on hullem kui seasilm.Vähemalt minuomal on nii.
Aga jah, masin vägev ja edu sellega.
Aga tulede kohta, et kohepeal gaasiga mängides näitavad maru hästi.Aga sõites on hullem kui seasilm.Vähemalt minuomal on nii.
Aga jah, masin vägev ja edu sellega.
minaise- Kasutaja
- Postituste arv : 187
Registration date : 22/09/2009
Sellel näitavad sõites ka üpris hästi.
Siduriga hakkab loodetavasti nüüd ühelepoole saama. Eile ostsin Reymo käest tuttuue siduritrossi, mille ta oli endale ostnud kuid pole otstarvet leidnud sellele. Siduriheeblil sai vahetatud link orginaali vastu, nüüd saab selle ka korralikult ära lukustada. Siduripulk sai taaskord vahetatud, seekord pikema vastu ning nüüd hakkas asi korralikult toimima (loodan, et asi ka nii jääb..). Peale seda sai vahetatud ära üks esihargi kummikate, sadul sai korrastatud, paljusi asju sai puhastatud jne. Lõpuks kui hakkasin masinat juba boksi tagasi lükkama hakkas esiratas ragisema, algul olid õrnad ning üksikud raksud kui mida rohkem ratast ringi ajasin seda valjemaks ja tihedamaks need raksud muutusid. Hing ei andnud rahu ning võtsin esimese ratta alt ära.. praktiliselt uus poelaager oli täiesti laiali jooksnud. Homme ostan uue laagri ära ning pühapäeval paigaldan selle masinale külge, seejärel saab esimese ratta taas alla panna.
Uus siduritross ning korrastatud siduriheebel
Vasakul vana ning paremal uus kummikate
Paremal laiali lendanud laager
Siduriga hakkab loodetavasti nüüd ühelepoole saama. Eile ostsin Reymo käest tuttuue siduritrossi, mille ta oli endale ostnud kuid pole otstarvet leidnud sellele. Siduriheeblil sai vahetatud link orginaali vastu, nüüd saab selle ka korralikult ära lukustada. Siduripulk sai taaskord vahetatud, seekord pikema vastu ning nüüd hakkas asi korralikult toimima (loodan, et asi ka nii jääb..). Peale seda sai vahetatud ära üks esihargi kummikate, sadul sai korrastatud, paljusi asju sai puhastatud jne. Lõpuks kui hakkasin masinat juba boksi tagasi lükkama hakkas esiratas ragisema, algul olid õrnad ning üksikud raksud kui mida rohkem ratast ringi ajasin seda valjemaks ja tihedamaks need raksud muutusid. Hing ei andnud rahu ning võtsin esimese ratta alt ära.. praktiliselt uus poelaager oli täiesti laiali jooksnud. Homme ostan uue laagri ära ning pühapäeval paigaldan selle masinale külge, seejärel saab esimese ratta taas alla panna.
Uus siduritross ning korrastatud siduriheebel
Vasakul vana ning paremal uus kummikate
Paremal laiali lendanud laager
Uus laager sai ära ostetud ning esiratas on tagasi all. Sidur andis ka alla ja nüüd lõpuks tundub et kõik on korras, ei libise, lahutab ülikorralikult, masin liigub üli-üli hästi edasi - ühesõnaga kõik on nii nagu ühel korras võrril olema peab! Täna sai siduri testimiseks ka üks ring tehtud, ütleks nii et väga fun! Kuna aga võrril on suhteliselt suured, kitsad ning praktiliselt olematu mustriga rehvid, siis on ka väga libe sõita hetkel, aga masin on väga hästi juhitav. Täna juhtus ainult üks piinlik äpardus kui sai sooritatud vasakpööret, ei arvestanud et lume all peidab ennast kiilasjää ning tegin korraliku pirueti, aga püsti ma jäin ja liiklust ei häirinud ning lõppkokkuvõtteks siiski kõik hästi. Läbi läks see masin ka täitsa vabalt sisse ajamata teedest ning kinni õnnestus jääda ainult korra Reymo garaaži ees, kus oli esiporilaua ääreni lumi.
Eks inimesed vaatavad küll praegu imelikult, et mida see hull sellise lumega punnvõrriga teeb, aga mopeedihaigus on nii süvenenud, et isegi talveks ei saa masinat käest ära panna. Samas tore on näha vanu inimesi, kellel venib suu kõrvuni sellist riistapuud veel liikumas nähes.
uus laager
pilt tuledest
Eks inimesed vaatavad küll praegu imelikult, et mida see hull sellise lumega punnvõrriga teeb, aga mopeedihaigus on nii süvenenud, et isegi talveks ei saa masinat käest ära panna. Samas tore on näha vanu inimesi, kellel venib suu kõrvuni sellist riistapuud veel liikumas nähes.
uus laager
pilt tuledest
Kuna vana ketikaitse sai eelmisele omanikule tagasi antud sai hakatud otsima uut.. täna ka leidsin, küll aga suhteliselt kohutavas seisus. Mis pani mind seda ketikaitset korda tegema, oli ehk see, et tegu on konkreetse masina orginaal ketikaitsmega, ehk poest ostes oli see ketikaitse sellel samal masinal küljes. Ketikaitse oli needitud ning mitmest kohast pragusi täis, sain paar kohta välja lõigatud, uued samasugused tehtud ning taas kokku keevitatud, samuti sai väga palju tegeletud ketikaitsme sirgeks saamisega, nüüdseks enamvähem valmis aga vajab veel lõppviimistlust.
Alguses
Lahti lõigatuna (need tsinkpleki tükid ei läinud külge, olid prooviks välja lõigatud, külge sai keevitatud ikka korralik plekk)
Ning täna õhtuks seis selline
Alguses
Lahti lõigatuna (need tsinkpleki tükid ei läinud külge, olid prooviks välja lõigatud, külge sai keevitatud ikka korralik plekk)
Ning täna õhtuks seis selline
Ketikaitsme ehitamine jätkub.. mootoripoolne ülemine kinnitus polnud siis õige koha peal ning sai jälle lõigatud plekitükk välja, seejärel sai õiges mõõdus plekitükk asemel keevitatud ning natukene käiaketast näidatud ketikaitsmele. Veel sai peale punktitud tagumise kinnituse "kõrgendus" asemel suur mutter mille ma klaaskiudpahtliga ära silun. Ketikaitset sai ka külge proovitud ning kui olin veendunud, et kõik on sirge ning midagi vastu ei käi, hakkasin klaaskiudpahtliga mässama. Hiljem silun peenpahtliga pisemad lohud ära.
Tere tahtsin küsida mis se roheline asi sellel porilaual on.
tumbleweed- Kasutaja
- Postituste arv : 321
Registration date : 18/10/2010
Usun, et mõtlesid ikka ketikaitset, tegu on kiudpahtliga.. kordades kõvem kui tavapahtel. Kuna ma suhteliselt tõbine, siis väga ei lihvinud täna, tundub et natukene tuleb veel kiudpahtliga mõkerdada ning siis krundin üle, peale seda annan peenpahtliga viimse lihvi ning siis peaks hea saama.
Ilus riga 13:D
Viimati muutis seda -kriss-sten- (Kolm Dets 29, 2010 2:42 am). Kokku muudetud 1 kord
Tubli poiss! Jätka samas vaimus!
urmet48- Moderaator
- Postituste arv : 539
Registration date : 24/03/2009
Urmet ma ei saa aru kuidas see Sulle koguaeg ette jääb mis ma nende masinatega teen, see ei puutu absoluutselt Sinusse, mina ei hakkanud ka halama kui tahtsid enda värvitud VAZi vanarauda saata. Aga jah, hetkel pikem paus sees, siis ei käi enam need nii kiiresti käest läbi.
seniks aga, häid pühi teistele!
seniks aga, häid pühi teistele!
Mis ma jälle valesti ütlesin?
urmet48- Moderaator
- Postituste arv : 539
Registration date : 24/03/2009
Kui ma õieti aru saan, siis asi algas sellest, et täiesti suvalt postitati postitus: "varsti järgmine võrr?", see on kellegi arvamus, ning minu arvates pole Kevin oma võrri maha müünud ega vahetust teinud vms.
jukuftw- Kasutaja
- Postituste arv : 289
Registration date : 13/12/2009
See masin on nüüd taas kord uuest minu käes.jukuftw kirjutas:Kui ma õieti aru saan, siis asi algas sellest, et täiesti suvalt postitati postitus: "varsti järgmine võrr?", see on kellegi arvamus, ning minu arvates pole Kevin oma võrri maha müünud ega vahetust teinud vms.
Kauri- Moderaator
- Postituste arv : 141
Registration date : 04/11/2008
Jälle? Kevin, miks?
jukuftw- Kasutaja
- Postituste arv : 289
Registration date : 13/12/2009
Ma usun, et aitab sellest teemast. Igal ühel jääb õigus teha oma masinate (ja üldse varaga), mida heaks või õigeks peab, miks erinevaid tegusi tehtakse jääb juba inimeste oma teada. Ei tasuks võtta seda "võrri asja" nii tõsiselt, elu läheb edasi ja ega see pole ju ainus eksemplar maailmas.jukuftw kirjutas:Jälle? Kevin, miks?
Kauri- Moderaator
- Postituste arv : 141
Registration date : 04/11/2008
Küll see vahetus käis kähku aga kui ma meenutan aega kui olin ise 14-15a siis oli selline pideva asjade käest kätte käimine üsna tavaline asi.
Hiljem nagu ise enesest taandus see ära ja kätte jäi see,millest ikka tõsiselt hoolisin.
Hiljem nagu ise enesest taandus see ära ja kätte jäi see,millest ikka tõsiselt hoolisin.
MAZ- Kasutaja
- Postituste arv : 25
Registration date : 10/05/2009
Similar topics
» Riga-13, 1987 - Kevin68
» Kauri: Masinad (Riga-11 1977, Riga-12 1974, Riga-13 1987, Stella 1991)
» Reymo1995: Riga-13, 1987
» Kevin68 - Riga-13
» kevin68: riga-13 198?
» Kauri: Masinad (Riga-11 1977, Riga-12 1974, Riga-13 1987, Stella 1991)
» Reymo1995: Riga-13, 1987
» Kevin68 - Riga-13
» kevin68: riga-13 198?
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1