Ilmari Mini V-50, 1981.aasta
+6
oldmoped
WaZ
Kevin68
urmet48
vorrimen
Ilmar
10 posters
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 3
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 3 • 1, 2, 3
Re: Ilmari Mini V-50, 1981.aasta
Nonii, kõik on värvitud peale paagi. Kõik tuleb ühte värvi - punane. Muidugi, võibolla pärastpoole värvin mingi teise värviga ka ära, aga kuidagi imelik on kui kõik teevad punase-valge värvikominisatsiooniga minisid (mõtlen just neid kes teevad nii, ja paljud teevad). Velgede puhastamisega hakkan ka millagil tegelema, Veljed plaanin teha vist sinist värvi. Kindel veel ei ole, eks näeb.
Võimalik, et uue nädala lõpuks on mul masin koos, ei hakka lubama midagi.
Im.
Võimalik, et uue nädala lõpuks on mul masin koos, ei hakka lubama midagi.
Im.
Ilmar- Kasutaja
- Postituste arv : 76
Registration date : 15/07/2011
Nalja kui palju, aga kui pikk on see võll, mis hoiab pakiraami, summutit ning amorte? Keermelatt vast ei kõlba sinna panemiseks?
Ilmar- Kasutaja
Keermelatt sinna ei ole vast mõistlik panna. Hakkab kolisema puksides raami sees. Pikkuse võin öelda alles nädalavahetusel. Pole enne lihtsalt asja oma tehnika juurde.Ilmar kirjutas:Nalja kui palju, aga kui pikk on see võll, mis hoiab pakiraami, summutit ning amorte? Keermelatt vast ei kõlba sinna panemiseks?
urmet48- Moderaator
- Postituste arv : 539
Registration date : 24/03/2009
Seoses selle võlli asjaga, siis isa lubas mingi asja nuputada välja. Eks näeb. Hetkel masin seisab. Võtan paar nädalat "puhkust". Tegemise tahtmine on täielikult ära kadunud isiklikel põhjustel. Vähemalt tahan panna aastale kindlalt korraliku punkti korraliku masinaga, see on kindel!
Nägin täna Rakvere motopoes Stellat müügil - Dezameti mootoriga kap.remonditud. Välimus oli kole, hind oli veel koledam - 270€ :O
Kuna järgmine aasta on vaja raha kokku hoida autojuhilubade jaoks, siis hetkel ei otsusta midagi. Aga on väike võimalus, et varsti oman veel ühte Stellat ka.
Nägin täna Rakvere motopoes Stellat müügil - Dezameti mootoriga kap.remonditud. Välimus oli kole, hind oli veel koledam - 270€ :O
Kuna järgmine aasta on vaja raha kokku hoida autojuhilubade jaoks, siis hetkel ei otsusta midagi. Aga on väike võimalus, et varsti oman veel ühte Stellat ka.
Ilmar- Kasutaja
Siiski, vaikselt olen toimetanud raami kallal. Bensiini paaki hakkasin ka puhastama.
Nojah, nagu minuga ikka juhtub, siis avastasin, et mingi tükk on ilmselgelt puudu porilaualt. Minu esialgse hinnangu järgi peaks minema porilaualt mingine plekiriba sellesama puuduoleva võlli külge, aga milline - seda ei tea.
Im.
Nojah, nagu minuga ikka juhtub, siis avastasin, et mingi tükk on ilmselgelt puudu porilaualt. Minu esialgse hinnangu järgi peaks minema porilaualt mingine plekiriba sellesama puuduoleva võlli külge, aga milline - seda ei tea.
Im.
Ilmar- Kasutaja
Masin juba päris ilus aga mis seisus mootor on?
tumbleweed- Kasutaja
- Postituste arv : 321
Registration date : 18/10/2010
Suured tänud!
Mootor on nii-naa, otseselt vinguda ei saa, aga siiski ideaalis oleks vaja osta silinder, kolv, väntvõll. Praegu asi sõidab, tööle läheb esimesest-teisest vändalöögist, maksimaalne kiirus on 50km/h.
Hakkasin vaikselt V-501 mootorit kokku panema, aga hetkel ei taha eriti suuri väljaminekuid teha - plaanin varsti autokooli minna. Nagu ma varem mainisin, siis see on lihtsalt mul pisike hobi nö, eelmine aasta jamasin traktori ja ziguli kallal, see aasta jaman selle kallal.
Mootor on nii-naa, otseselt vinguda ei saa, aga siiski ideaalis oleks vaja osta silinder, kolv, väntvõll. Praegu asi sõidab, tööle läheb esimesest-teisest vändalöögist, maksimaalne kiirus on 50km/h.
Hakkasin vaikselt V-501 mootorit kokku panema, aga hetkel ei taha eriti suuri väljaminekuid teha - plaanin varsti autokooli minna. Nagu ma varem mainisin, siis see on lihtsalt mul pisike hobi nö, eelmine aasta jamasin traktori ja ziguli kallal, see aasta jaman selle kallal.
Ilmar- Kasutaja
Kasutan Tony pilti. Ketikaitse juures on see väike plekiriba, mis poritiiva ja raami võlli külge fikseerib poritiiva.
urmet48- Moderaator
- Postituste arv : 539
Registration date : 24/03/2009
Kurat, ma võiks vanduda, et mul oli ta kusagil olemas kui raami juppideks võtsin. Enam garaažis sellist asja ei vedele mul mingi ime läbi :/ Peab vist ise midagi improviseerima sinna või korraliku suurpuhastuse garaažis tegema.
Ilmar- Kasutaja
Teen siis väikese uuenduse ka. Alustasin velgede puhastamisega, aga kuna olen haige siis olen jõudnud kahe nädalavahetuse peale 1/4 velgesid puhastada ainult. Võimalik, et jõuan täna veel pildid ka teha.
Ilmar- Kasutaja
Vahepeal olen ostnud omale korraliku tihendite komplekti ära, plaanin mootori lahti võtta. Velgede puhastamine jäi poolikuks, väga vähe viitsisin teha, siis tahtsin jälle asjaga sõita. Täna läksin siis asjale nii vaimselt kui füüsiliselt kallale ja tirisin võrri südame ehk mootori maha. Avastasin, et gaasi tross ja käiguvahetus tross vajavad kindlat vahetust, leegitoru oli ainult ühe poldiga kinni pandud. Hetkel mootori kallale ei viitsi minna, järgmine nädalavahetus lähen tirin mootori lahti. Samuti pesin korralikult mootori väljastpoolt ära, sest sügisene porine sõit ei mõju just kõige paremini.
Uus raam juba ootab vajaminevaid juppe.
Mootor mingil X-küljel enne pesemist.
Plaanin samuti mootoriploki üle lakkida, aga ei tea millist lakki sobiks kasutada - ideid?
Im.
Uus raam juba ootab vajaminevaid juppe.
Mootor mingil X-küljel enne pesemist.
Plaanin samuti mootoriploki üle lakkida, aga ei tea millist lakki sobiks kasutada - ideid?
Im.
Ilmar- Kasutaja
Mis masinast saanud on? Kas on kokkupandud?
KIIS- Kasutaja
- Postituste arv : 91
Registration date : 01/11/2011
Vana raami tühjendan, uut raami panen kokku, samuti tegelen mootoriga. Kuna ainult nädalavahetuseti olen kodus, siis enamus aega kulub magamisele. Loodan reedel/laupäeval või pühapäeval mõned uuemad pildid teha.
Leegitoru ja summutiga tuleb improviseerimine - mõtlen ise mingi lahenduse kuidas altpoolt teda kinnitada kui kusagilt soodsalt ei saa.
Leegitoru ja summutiga tuleb improviseerimine - mõtlen ise mingi lahenduse kuidas altpoolt teda kinnitada kui kusagilt soodsalt ei saa.
Ilmar- Kasutaja
Vana raami all mõtled sinist raami?
KIIS- Kasutaja
Jah, sedasamust sinist raami.
Ilmar- Kasutaja
Kas seest roostene paak läheb ka kasutusse?
KIIS- Kasutaja
Jah, panin kivikesed sisse ja.. vehkisin seda õhus. Hullema sain ära, aga põdema ei hakka, sest nagunii on voolikul filter vahele pandud. Paak on ka täielikult ära puhastatud, aga jääb ootama järgmise aasta kevadet, siis värvin selle üle - eriti ei taha spray värve kasutada, ning terve raam on värvipüstoliga värvitud, siis värvin selle ka korralikult ära ikka. (:
Ilmar- Kasutaja
Punane mopp koos ?
KIIS- Kasutaja
Ilmar- Kasutaja
Olen mõelnud, mis ma olen, aga no kuidagi ei suuda välja mõelda, mida see "1981. aasta" pealkirjas tähendab. Äkki seletad.
oldmoped- Moderaator
- Postituste arv : 428
Registration date : 05/07/2009
1981. on see aasta, mis on sinise mopi valmimisaasta. Punasel mopil kahjuks seda embleemi seal ees pole, et muuta saaks.
Ilmar- Kasutaja
See ei ole mittekuskilt otsast võimalik, sest ei neid mitte kummatki raami ega ka mootorit siis veel ei toodetud.
Jäika raami hakati tootma 1983, tagant vedrutusega variant tuli selle asemele umbes 1984 aasta lõpus.
V-50 mootor läks tootmisse 1984 aastal.
Jäika raami hakati tootma 1983, tagant vedrutusega variant tuli selle asemele umbes 1984 aasta lõpus.
V-50 mootor läks tootmisse 1984 aastal.
oldmoped- Moderaator
Kusjuures ma enam kindel ei ole - neljapäeval või reedel vaatan üle, aga siiski olen 90% ulatuses kindel, et tegemist on niivõrd vana masinaga. (:
Ilmar- Kasutaja
Ilmar- Kasutaja
Tõenäoliselt tädidele valed numbrirauad näppu kogematta sattunud. Kuna esimesel pildil tundub asi olema suhteliselt algkomplektsuses, siis vaata natuke oma masina juures ringi - valmistamise aastad on tihti peal ka tuledel, rehvidel, signaalil jne.
Ükski detail ei saa ju seljuhul olla uuema aastaarvuga.
Edit: vaatasin pildi teises programmis hoolikamalt üle - Viimase numbri puhul ei ole tegu mitte nr 1 vaid keskel defekti omava nr 4'jaga ja sellega on kõik korrektne - enamus 2.126 masinatest valmistatigi 1984.
Ükski detail ei saa ju seljuhul olla uuema aastaarvuga.
Edit: vaatasin pildi teises programmis hoolikamalt üle - Viimase numbri puhul ei ole tegu mitte nr 1 vaid keskel defekti omava nr 4'jaga ja sellega on kõik korrektne - enamus 2.126 masinatest valmistatigi 1984.
oldmoped- Moderaator
Lehekülg 2, lehekülgi kokku 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Kuivati: Aist, 82. aasta toodang
» WaZ: Mini, 1990
» Indrek06: Desna, 1981
» Riga *MINI*, 198?, Qubik
» riga mini
» WaZ: Mini, 1990
» Indrek06: Desna, 1981