Riga-30 "Mini" 198X - PCYX
5 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Riga-30 "Mini" 198X - PCYX
Tervist!
Tutvustan teile oma uut saaki- 198X "Minit."
Väike eeljutt.
Sugulasele toodi see mopeed ei tea kust, aastal ~1997. Sugulane ise huvi ei tundnud selle vastu ja nii võtsin mina (aastal ~1999) selle mopeedi enda kasutusse (loe sõitsin ja ei remontinud, kuna ei jaganud asjast). Lõpuks kulus tähik ära, lohvil murdus ventiilipost ära ning (peale sugulase kurjasid sõmi) jäi ta garaažinurka seisma. Aastal 2007 müüdi ta segastel asjaoludel naabripoisile maha... Ta värvis ta üle ja kasutas seda ohtralt, kuni ta seisma jäi...
Igatahes eile tõin ta alla tagasi- siiski mu esimene mootorsõiduk: mälestused ja emotsioonid. Muud nagu polegi praegu lisada.
Vead:
* trossid (eranditult) vajavad vahetust
* tossab jubedalt (küte on ok), arvatavasti simmerid
* sidur on laotud valesti kokku/ vahekettad kulunud
* tuled ja viled tahavad ühendamist/ külge kruvimist
* gripid tuleb uued otsida
* tagupidur toimima saada
* välimus
Head:
*töötab
Väiksed klõpsud:
Obligatoorne küsimus kah - Ega keegi ei oska öelda/fotolt näidata mulle milline on süütepoolil pluss ja milline miinusklemm?
Tutvustan teile oma uut saaki- 198X "Minit."
Väike eeljutt.
Sugulasele toodi see mopeed ei tea kust, aastal ~1997. Sugulane ise huvi ei tundnud selle vastu ja nii võtsin mina (aastal ~1999) selle mopeedi enda kasutusse (loe sõitsin ja ei remontinud, kuna ei jaganud asjast). Lõpuks kulus tähik ära, lohvil murdus ventiilipost ära ning (peale sugulase kurjasid sõmi) jäi ta garaažinurka seisma. Aastal 2007 müüdi ta segastel asjaoludel naabripoisile maha... Ta värvis ta üle ja kasutas seda ohtralt, kuni ta seisma jäi...
Igatahes eile tõin ta alla tagasi- siiski mu esimene mootorsõiduk: mälestused ja emotsioonid. Muud nagu polegi praegu lisada.
Vead:
* trossid (eranditult) vajavad vahetust
* tossab jubedalt (küte on ok), arvatavasti simmerid
* sidur on laotud valesti kokku/ vahekettad kulunud
* tuled ja viled tahavad ühendamist/ külge kruvimist
* gripid tuleb uued otsida
* tagupidur toimima saada
* välimus
Head:
*töötab
Väiksed klõpsud:
Obligatoorne küsimus kah - Ega keegi ei oska öelda/fotolt näidata mulle milline on süütepoolil pluss ja milline miinusklemm?
PCYX- Kasutaja
- Postituste arv : 79
Registration date : 13/10/2009
Re: Riga-30 "Mini" 198X - PCYX
Tore, et siia ka rohkem Minisi jõudma hakkab! Endal ka üks Mini mopeed tegemisel, ehk suvel kokkutulekul saab masinad kõrvuti ajada.
Kas see masin oli enne värvimist puna-valge? Mäletan, et üks sõber ostis endale 2007 aasta suve algul 600.- eest ka sellise kandilise tulega Mini, mis värvuselt oli puna-valge. Sama aasta suve lõpul ta selle masinaga enam eriti ei tegelenud ja edasist, mis sellega sai ma ei tea.
Muidu edu Sulle selle masina korrastamisel!
Muidu edu Sulle selle masina korrastamisel!
Käidud-nähtud-tehtud-jne...
Edu ehitamisel Mul oli enne täitsa punane ja siis tegin punane-valge värvilahenduse. Maru aparaat, kui korralikult valmis teed.
Edu ehitamisel Mul oli enne täitsa punane ja siis tegin punane-valge värvilahenduse. Maru aparaat, kui korralikult valmis teed.
urmet48- Moderaator
- Postituste arv : 539
Registration date : 24/03/2009
Jah indrek, Tasa käest võtsin vägisi tagasi
PCYX- Kasutaja
Mini mopeed on väga lahe asi, kui ta töötab.
Palju edu masinaga minupoolt!
Palju edu masinaga minupoolt!
minaise- Kasutaja
- Postituste arv : 187
Registration date : 22/09/2009
Käivitamine on keerukas rituaal mis koosneb ohtras ujutamises, tooreklapiga möllamises ja pahema jalagaga kolm korda vastu maad löömises ning vägisõnade pruukimises.
Käigud ja sidur keelduvad omavahel suhtlemast, minust rääkimata. Masin vahetas täna ise käike üles ja ka alla (!), Hydramatic missugune. Sidur vahest libises, vahest mitte.
Mingi päev lähen käin Jõhvis ja proovin uued trossid ning karpa remontkomplekti soetada (müstilisel kombel on ujuk komplektis võrri oma )
Käigud ja sidur keelduvad omavahel suhtlemast, minust rääkimata. Masin vahetas täna ise käike üles ja ka alla (!), Hydramatic missugune. Sidur vahest libises, vahest mitte.
Mingi päev lähen käin Jõhvis ja proovin uued trossid ning karpa remontkomplekti soetada (müstilisel kombel on ujuk komplektis võrri oma )
PCYX- Kasutaja
Igatahes olen varunud mõningaid pudinaid- Soovi poest sidurikiti (a la eksportvariant ), siduri pronkspuksi, karpa remontkomplekti ja puuduliku tihendikomplekti. Masin ootab veel trosse ja simmereid. Kaugemas plaanis tahaks paagi ära värvida ja uue kolvi koos silindriga (ning silindripeaga) peale istutada.
PCYX- Kasutaja
Similar topics
» Riga-30, rahvakeeli "Mini-mopeed" - Kevin68
» Riga 11, 1979 - PCYX
» riga mini
» Riga *MINI*, 198?, Qubik
» Karli riga 30 ehk mini
» Riga 11, 1979 - PCYX
» riga mini
» Riga *MINI*, 198?, Qubik