Vanaisa Vokk
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kuivati: Riga 7

+6
Corpy
reymo1995
StenR
jaksu9
Kevin68
kuivati
10 posters

Lehekülg 1, lehekülgi kokku 2 1, 2  Next

Go down

Kuivati: Riga 7 Empty Kuivati: Riga 7

Postitamine by kuivati Laup Jan 31, 2009 3:50 am

Lõpuks ometi jõudis see päev kätte. Ma ei tea ise ka, mis päev aga see on hea päev (hommikul oli hea ärgata, taevas oli pilvitu ja tuju oli hea). Muidugi läksid päeva poole asjad veelgi paremaks.
Kuna eile oli Kevin68-ga minu deltast juttu, siis ma läksin täna hommikul deltat käivitama. Delta läks ilusti käima. Kui ma tegin väikese proovisõidu, siis tabas mind meeldiv üllatus. Minek oli hea ja delta liikus jälle väga jõuliselt, ka teise käiguga. Siis sai deltat natukene näpitud ja maja ees oldud. Mõne aja pärast tuli õue naabrimees, kellel oli garaasis Riga7. Siis ma mõtlesin, et teen talle etepaneku see maha müüa. Esialgu ütles ta, et peab hinnapeale mõtlema. Siis viisin delta keldrisse ja läksin natukeseks tuppa. Toas oli igav ja ma kutsusin ühe sõbra õue. Kuna kahekesi oli ka õues igav, siis helistasin naabrimehe pojale ja kutsusin tema ka õue. Siis sai lõket tehtud jne. Kuna isa oli talle mu ostusoovist juba rääkinud, siis me leppisime hinna kokku (500 eek) ja võrr oligi minu.

Esiteks selle võrri ajalugu natuke.
Mina nägin seda võrri esimest korda umbes 1998-2000 aastal. Kunagi vb uurin täpsema kuupäeva välja. Sellest ajast kuni tänaseni on võrriga mõõdukalt sõidetud. Enamasti on sellega kusagil põllul ja kruusateel liigutud, vahest ka metsarajal. Ise olen ka paar korda sellega sõitnud.

Praeguseks on võrril vahetatud mootor ja esiporilaua kinnitused on kahvli külge kinni keevitatud. Võrr on hästi hoitud, kuna omanik oli väga hea putitaja.

Edasised plaanid selle võrriga on ka olemas.
Esmalt ma võtan mootri raami küljest maha ja puhastan raami korralikult ära.
Edasi ma ei teagi, mis ma sellega teen. Ilmselt kuu aja pärast, kui kevad hakkab kätte jõudma, ma proovin kas mootor vajaks ka remonti või ei.
Rohkem selle võrriga ilmselt parandustõid pole. Samas värv ei ole enam eriti hea seisus. Aga enne ma seda värvima ei hakka, kui on on täpselt samad värvitoonid olemas, mis sel võrril praegu on. Kõige kindlam variant on see, et ma üldse ei värvigi seda võrri ära. Tegelikult seda värvi vaadates on see ikka väga korraliku värvikihiga masin.

Ahjaa, tegelikult ma võibolla vahetan millalgi veohammasrattad ära, kuna sinna on pandud lai kett. Minu eesmark on ka vändad tõõle saada.

Tuled tõõtavad ka VIST, vähemalt kunagi nad tõõtasid. Kahjuks unustasin täna seda proovida.

Siin on siis pildid.

Kuivati: Riga 7 09343711e245a0_l

Kuivati: Riga 7 0934377562bbde_l

Kuivati: Riga 7 093438076e0c71_l

Kuivati: Riga 7 0934379181233d_l

Kuivati: Riga 7 093438234bcaa1_l

Viimati muutis seda kuivati (Laup Veeb 07, 2009 4:57 am). Kokku muudetud 1 kord

kuivati
Moderaator
Moderaator

Postituste arv : 258
Registration date : 15/11/2008

Tagasi üles Go down

Kuivati: Riga 7 Empty Re: Kuivati: Riga 7

Postitamine by Kevin68 Laup Jan 31, 2009 8:14 am

Väga ilus masin tundub, eriti mootori pool. Värvikiht ei ole sugugi nii hull, sõida temaga kõigepealt aastake, siis saad teada ka kõige suuremad vead ning seejärel võtta ette üks tõsisem remont. Kadedaks teeb küll ja nüüd tahaks enda Riga-5'te tagasi. Very Happy

Kevin.
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Postituste arv : 1084
Registration date : 04/11/2008

http://www.vanaisavokk.forumotion.com

Tagasi üles Go down

Postitamine by kuivati Laup Jan 31, 2009 9:51 am

Alustasin täna puhastustõõdega. Võtsin küljest summuti, vändad koos võlliga ja tagutule. Järgmine nädalavahetus ma eemaldan veel pakiraami ja mootori. Siis puhastan eemaldatud jupid, porilauad, raami ja mootori ära. Vajadusel lisan kuskile õli ja kindlasti õlitan ka trossi ära. Arvatavasti hangin kusagilt uue gaasirulli ka. Peale seda laon võrri jälle kokku ja rohken ei tohiks sellega tegemist olla.
Millalgi on plaanis ka see nõme kleeps paagilt eemaldada.

Ja v'ga halvad pimedas tehtud pildid ka:(
Kuivati: Riga 7 09351905f4748d_l

Kuivati: Riga 7 09351907453741_l

Kuivati: Riga 7 09351911a00f2b_l

Viimati muutis seda kuivati (Laup Veeb 07, 2009 5:13 am). Kokku muudetud 1 kord

kuivati
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Laup Jan 31, 2009 11:34 am

Kas porilauad on ka orginaalis valged? Äkki porilauad on lishalt niivõrd palju pleekinud või mustuse kihi all, et tunduvad teist tooni?

Kevin.
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Tagasi üles Go down

Postitamine by kuivati Laup Jan 31, 2009 9:23 pm

Porilauad peaksid originaalis valged olema. Kahjuks on seal peal väga paks kiht mingit mustust. Aga pole hullu, ma proovisin seda mustust bensiiniga eemaldada ja see õnnestus. Mustuse alt tuli välja ilus ja puhas valge värv. Esialgu jätsin asja pooleli, kuna polnud rohkem aega. Järgmine nädalavahetus tegelen asjaga edasi.

kuivati
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Laup Jan 31, 2009 11:19 pm

Kui orginaali kavatsed jätta, siis orginaalist peaks olema puudu veel õige sidurikaan, D6'ele paigaldati minu arust ilma nende tähteteta kaasi. Wink

Kevin.
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Tagasi üles Go down

Postitamine by kuivati Laup Veeb 07, 2009 5:12 am

Tere jälle. Täna ma võrriga kahjuks eriti palju teha ei jõudnud, kuna valge aeg kulus jõe peal jäälõhkumiseks ja oma ajude välja trampimiseks. Vähemalt sai paar korda jääparvega sõita ja lõpuks munadeni vees jalutada. Very Happy
Kell neli otsustasin ma võrri kallal tõõle asuda. Viisin võrri garaasi ette ja puhastasin kõigepealt porilauad ära. Tulemus jäi väga hea. Siis tegin summuti puhtaks ja lõpuks võtsin mootori maha.
Järgmine nädal ma teen mootori ja raami puhtaks. Ma usun, et ma jõuan seda kleepsu ka paagi pealt eemaldada. Karbuss vajab samuti natukene puhastamist, kuna seal on vist vesi sees. Siis peaks puhastustõõd läbi olema ja ma saan võrri kokku panna .

Kuna oli juba hämar, siis tulid telefoni pildid jälle kehva kvaliteediga. Digikas ununes kogemata linna.

Kuivati: Riga 7 094214191fcfc6_l

Kuivati: Riga 7 09421423e9f0fc_l

kuivati
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by jaksu9 Püh Veeb 08, 2009 5:46 am

Tere, kui vana su vokk on?

Viimati muutis seda Kevin68 (Püh Veeb 08, 2009 6:09 am). Kokku muudetud 1 kord (Muutmise põhjus : Kirjavead)

jaksu9

Postituste arv : 1
Registration date : 07/02/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Püh Veeb 08, 2009 6:08 am

Kuna Riga-5 läks Riga-7'le umbes aastal 1970-1971, siis eks ta sinna 1970-1975 aasta kanti jääb.

Kevin.
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Tagasi üles Go down

Postitamine by kuivati Püh Veeb 08, 2009 8:07 am

Tere. Vastust sinu küsimusele ma ei oska täpselt õelda, kuna raaminumbri kaks viimast numbrit on rikutud. Igaljuhul eelviimane arv on poolikult nähtav ja see on kindlasti 7. Ma uurin seda numbrit nädalavahetusel uuesti. Võibolla ma saan ka viimase numbri kindlaks teha aga see on veel kahtluse all. Igaljuhul peaks raha eest selle numbri kindlasti teada saama.

kuivati
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by kuivati Laup Veeb 14, 2009 12:52 am

Nonii. Käisin jälle võrri korrastamas. Kõigepealt ma uurisin raaminumbrit. Viimane arv oli päris hästi näha ja selleks osutus number 1. Seega on võrr valminud 1971. aastal. Kohe varsti saab võrr 40 aastat vanaks Cool .
Täna ma õlitasin kõik trossid ära. Siis õlitasin veel amortisaatorid ja sadula vedru ära. Nüüd ei ole enam kriuksuvaid juppe ja ei tohiks toimuda liigset kulumist. Paagi pealt ma sain selle koleda kleepsu ka maha ja paagi korgilt koorisin värvi ära.
Järgmine nädal tuleb mul veel mootor puhtaks teha ja siis ma hakkan asju tagasi kokku panema.

Pildid:

Kuivati: Riga 7 09485661852aec_l

Kuivati: Riga 7 09485675f05fc9_l

Kuivati: Riga 7 09485685eb74e4_l

kuivati
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Laup Veeb 14, 2009 4:22 am

Masin näeb super ilus välja! Riga-7'neid hakati tootma 1971 aastal, niiet sul on esimese aasta Riga-7. Wink Gaasirull pärineb ka millegi muu pealt?

Kevin.
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Tagasi üles Go down

Postitamine by kuivati Esm Veeb 23, 2009 4:30 am

Eile tegelesin jälle oma võrri puhastamisega. Seekord puhastasin mootori ära. Mootor sai väga puhtaks, peaaegu nagu uueks. Eelmiselt omanikult ma sain teada, et mootor olevat võrrile peale pannes peaaegu uus olnud. Selle kontrollimiseks piilusin korra ka summuti august silindrisse. Kolb oli tõesti väga heas korras ja ühtegi kriimu sealt näha polnud.
Kuna summuti põhi oli peaaegu täitsa värvivaba, siis puhastasin ma selle bensiiniga ära, lihvisin korra liivapaberiga üle ja värvisin spray värviga ära. Summuti pealmine osa jäi puutumata, kuna seal oli veel piisavalt värvi. Karbussi ma võtsin ka maha ja puhastasin ilusi ära. Õhufiltri ma pesin bensiini sees ära ja tegin sõelad kerge õlikihiga kokku, et tolm filtrisse paremini kinni jääks ja sõeladele roostet ei tekiks.

Pildid:
Võrri hetkeseis
Kuivati: Riga 7 09579829e9ae5f_l
Jupid enne tõõ algust
Kuivati: Riga 7 09579843453736_l
Mootor enne puhastamist
Kuivati: Riga 7 09579859396bb3_l
Mootor peale puhastamist
Kuivati: Riga 7 09579869c5dce7_l
Mootor tagant
Kuivati: Riga 7 0957987717227d_l
Summuti alumine osa
Kuivati: Riga 7 0957987934e036_l

Pildid, mis on mootorist välguga tehtud, erinevad tegelikkusest päris palju. Aga mootor on tegelikult ka väga puhas.

kuivati
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Esm Veeb 23, 2009 5:54 am

Mootor tõesti paistab päris puhas, aga kuidas Sa silindri ribide vahesi puhastad? Kas kuumus sprei värvile midagi ei mõjuta?

Kevin.
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Tagasi üles Go down

Postitamine by kuivati Esm Veeb 23, 2009 6:21 am

Silindri ribide vahed tegin puhtaks nii:
Võtsin väikse kaltsuriba ja tegin selle bensiiniga kokku. Siis lükkasin kaltsu ribide vahele ja tõmbasin seda ribide vahel edasi tagasi. Hiljem puhastasin veel paberiga ribide vahed üle.
Mustus tuli väga hästi maha.

Ma tegelikult värvisin summuti niisama ära, et see oleks natuke ilusam. Kui värv tuleb maha, siis kunagi värvin võibolla pintsliga uuesti üle.

kuivati
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Esm Veeb 23, 2009 1:01 pm

Aga, lenkstangile võiks ju ajutise lahenduse leida ning kasvõi hõbedase üle lasta, muidu roostetab sul täitsa läbi ja siis on rooste eemaldamine juba raske.
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Tagasi üles Go down

Postitamine by kuivati Teis Veeb 24, 2009 8:58 am

Sellel lenkstangi värvimisel pole eriti mõtet. Terve lenksu pind on juba ära roostetanud. Seda hõbedast värvi ma ei taha üldse näha ka. Võibolla ma millalgi lasen lenksu hõbedasega üle aga selleks peab hea põhjus olema.
Täna sai võrrile mootor ja tagumine tuli külge pandud. Summuti panin ka külge ja tihendasin ühenduskoha mootoriga ära(silikoni kasutades). Mootorit paigaldades avastasin, et siduni ja veohammasratta kaaned on mingilt teiselt mootorilt võetud, kuna nende värvitoonid olid ülejäänud mootorist väga erinevad. Teine huvitav tähelepanek oli see, et mootor oli tuhmim, kui eile peale puhastamist. Aga sellest on ükskõik, kuna mootor läheb nagunii aegamõõda tumedamaks. Peaasi on, et mootor oleks puhas. Nüüd ma loodan, et lumi sulab kiirelt ära ja ma saan varsti võrrisõitu proovida.

Pildid:
Kuivati: Riga 7 09598213158d2b_m
Hetkeseis
Kuivati: Riga 7 09598371f97370_m

kuivati
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by Kevin68 Teis Veeb 24, 2009 10:22 am

See sinu sidurikaan on pärit arvatavasti D8(e) mootori küljes, nagu ma ennist ka mainisin.

Kevin.
Kevin68
Kevin68
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Tagasi üles Go down

Postitamine by kuivati Laup Märts 07, 2009 6:26 am

Täna panin oma võrri lõplikult kokku. Tulemus on väga hea. Lisana ma panin võrrile jalgratta koti, kuhu on hea tõõriistu panna. Vaheajal tuleb kett ära pingutada.
Korraks sain masina tõõle ka. Kahjuks ta kaua ei tõõtanud. Kui lumi on ära sulanud, siis ma üritan võrri tõõkorda ka saada.

Pildid:
Kuivati: Riga 7 0974203188b17a_l

Kuivati: Riga 7 09742041f7f947_l

Kuivati: Riga 7 0974205530cf82_l

kuivati
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by kuivati Laup Märts 07, 2009 9:22 am

Need jalgratta vändad ei käi vastu mootorit. Uuematel võrridel võibolla hakkaksid need vastu mootorit käima. Need vändad on sinna sellepärast pandud, et oleks lihtsam vändata. Lühikeste väntadega on väntamine kõvasti raskem. Vaheajal ma proovin, kas oleks võimalik väntamissüsteem korda teha.
Lenkstangi ma vahetan esimesel võimalusel korralikuma vastu välja.

kuivati
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by StenR Teis Märts 10, 2009 8:26 am

Tulemus väga hea loodan, et saad vaheajal tööle kah. Very Happy Lenkstang ongi,"omas mahlas" Laughing .

Sten.

StenR
Kasutaja
Kasutaja

Postituste arv : 9
Registration date : 27/01/2009

Tagasi üles Go down

Postitamine by kuivati Laup Märts 21, 2009 1:02 am

Täna ajasin võrri jälle välja. Reguleerisin segukruvi ja sain ta tõõle ka. Kahjuks ei ole ma võimeline leidma segukruvi õiget asendit. Aga ma käin millagil naabrimehe jutul ja saan vist tema abiga segukruvi paika.
Vahepeal vahetasin ''KO'' logoga siduri kaane ''KO'' logota kaane vastu. Väntade ketti pole ma veel viitsinud külge panna. Veo keti ma vahetan ka millalgil võrri keti vastu. Praegune kett kuulub mingile mootorrattale.
Nüüd ma jään ootama soojemaid ilmu ja lume sulamist.

kuivati
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by kuivati Laup Apr 11, 2009 8:21 am

Eile hommikul sai jälle võrri käima proovitud. Mässasin karburaatoriga natuke ja võrr oligi korras. Siis läksin 5,3 kildist ringi tegema. Kui koduni on jäänud veel ligikaudu 2km, siis otsustas võrr seisma jääda. Kuna remondivarustus oli kaasas, siis hakkasin tee ääres võrri parandama. Puhastasin düüsi jne. Kahjuks võrr ikka käima ei läinud. Siis läksin võrr käekõrval koju ja panin võrri ära.
Paari tunni pärast läks naabrimees naabrin´mees garaasi ja ma rääkisin temale sellest, et võrr ei tõõta. Siis tõin võrri ka välja. Peale pikemat nokitsemist olime kindlad selles, et on uut küünalt vaja.
Kahjuks mul polnud kohe teist küünalt kohe võtta. Siis ma otsustasin, et ma ei jõua oodata, linnaminekut ja läksin lähimasse tanklasse uue küünla järgi.
Koju jõudes keerasin uue küünla kohe peale ja läksin võrri lükkama. Võrr käivitus koheselt. Siis pakkisin asjad kokku ja läksin sõitma. Õhtupoole ma ühendasin veel tulede juhtme vooluringi. Tuled tõõtasid ilusti.
Muidugi juhtus veel põnevat. Vahepeal oli naabrimees selle võrri ketikaitsme üles leidnud. Ma sain ketikaitsme omale. Siis ma puhastasin selle ära ja paninn võrrile külge.

Päeval, kui ma veel võrri käima üritasin saada, siis ilmus välja võrri üle-eelmine omanik ja jagas selle võrri kohta huvitavat informatsiooni. Tema oli selle võrri saanud nii:
Oli olnud keegi, kes tahtis laenu saada. Aga tema kohta teati seda, et temale laenatud raha enam tagasi ei saa. Siis oli üle-eelmine omanik selle võrri laenu andmise eest omale küsinud. Kuna tel omal seda vaja ei läinud, siis ta müüs selle eelmisele omanikule edasi. Ja nüüd on võrr juba minu käes.

Võrr on praegu selline:

Kuivati: Riga 7 101795452ca919_l

kuivati
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by kuivati Püh Apr 12, 2009 1:18 am

Eile kärutasin niisama võrriga. Kuna tagumine tuli oli väga lahja, siis ma võtsin pirni välja ja nüüd ostan sinna uue pirni. Täna vaatasin, mis pirni peale kirjutatud on. Tuli välja, et pirn on 12v voolusüsteemile mõeldud. Homme käin poes ja ostan 6v pirni.

Eile tegin venna abiga ühe video ka. Millalgil teen veel videosi.
Vajutage video nurgast HQ nupu peale.

kuivati
Moderaator
Moderaator

Tagasi üles Go down

Postitamine by reymo1995 Püh Apr 12, 2009 2:04 am

Kui oleks HQ nupp, siis vajutaks Sad See tegelikult küll mitte video viga, vaid mingi minu arvuti ja youtube vaheline nääklemine. Teab keegi kuidas HQ nupp tagasi saada? Tuhanded head videod muutuvad halva kvaliteediga mõttetuteks... Vabandust OT pärast.
reymo1995
reymo1995
Lehekülje haldaja
Lehekülje haldaja

Postituste arv : 337

http://talleks.pri.ee

Tagasi üles Go down

Postitamine by Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down